RECTIFICAREA BUGETARĂ, MODERNIZAREA MAI MULTOR CLĂDIRI DE SPITALE ȘI ÎNFIINȚAREA DIRECȚIEI DE DEZVOLTARE RURALĂ APROBATE LA ȘEDINȚA CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

Județul Mureș a primit o rectificare de 8 milioane 415 mii lei din fondul de rezervă al Guvernului prin redistribuirea TVA-ului. Excedentul de 5.739.000 lei din impozitul pe venit de 2% poate fi folosit pentru întreținerea instituțiilor culturale din subordinea Consiliului Județean.

La ședință, consilierii județeni au aprobat o rectificare de 4.139.000 lei pentru Filarmonica de Stat Târgu-Mureș și 1.600.000 lei pentru Teatrului Ariel. 700.000 de lei va primi Serviciul de Pază și Protecție de Interes Județean, 80.000 lei vor merge la Serviciul Salvamont-Salvaspeo, 102.000 lei au fost aprobate pentru Centrul Județean de Evidență a Persoanelor, 1.410.000 lei vor fi acordați Ansamblului Artistic Mureșul, 20.000 lei vor primi revistele Látó și Vatra, 330.000 lei primește Centrul pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică și 10.590.000 lei au fost aprobate pentru DGASPC.

Bugetul Spitalului Clinic Județean a fost suplimentat cu 1.277.000 lei în urma creșterii veniturilor din contractele încheiate cu DSP din sumele alocate de la bugetul de stat pentru programe de sănătate. Veniturile Spitalului Municipal Dr. Gheorghe Marinescu din Târnăveni au crescut cu 516.000 lei în urma suplimentării veniturilor din subvenții din bugetul FNUASS și din bugetul local.

Consilierii județeni au aprobat, de asemenea, studii de fezabilitate pentru mai multe proiecte de dezvoltare la Spitalul Clinic Județean Mureș. Unul dintre ele se referă la creșterea eficienței energetice și extinderea mansardei Secției de Pneumologie, un alt studiu de fezabilitate se referă la construirea unei secții de terapie intensivă în curtea Spitalului de Boli Infecțioase nr.1, iar al treilea studiu se referă la reparații capitale, extindere și modernizare imobil strada Hunedoara nr. 29 - Secția clinică boli infecțioase II.

În același timp, a fost aprobată suplimentarea sumei pentru renovarea Palatului Culturii, din cauza creșterii salariilor și a prețurilor materialelor de construcție. Bugetul pentru renovarea clădirii a crescut cu 1 milion 125 mii lei, deci valoarea totală a lucrărilor este de 10 milioane 918 lei, din care 4 milioane 841 mii lei este contribuția proprie a Consiliului Județean Mureș. Prin această decizie poate fi anunțată din nou procedura de achiziție publică pentru renovarea Palatului Culturii.

A fost aprobat și statutul modificat al Asociației Visit Mureș, care de acum va fi extinsă cu Direcția de Dezvoltare Rurală. Astfel, pe lângă promovarea oportunităților turistice ale județului, Asociația pentru Dezvoltare Rurală va ajuta fermierii să-și dezvolte fermele și să-și vândă mai ușor și mai simplu produsele.

BIROUL DE PRESĂ AL CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Lasă un comentariu