EȘEC PENTRU BC SIRIUS MUREȘUL TÂRGU-MUREȘ PE TEREN PROPRIU

Distribuie pe:

Sâmbătă, 30 octombrie, formația BC Sirius Mureșul Târgu-Mureș a pierdut acasă, scor 74-77, întâlnirea cu CSM Satu Mare 74-77. Partida a contat pentru etapa a V-a din Liga Națională de baschet feminin. Alte rezultate: Olimpia CSU Brașov - Phoenix Constanța 60-78, Rapid București - Agronomia București 45-63, CSM Alexandria - ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 49-88, FCC Baschet UAV Arad - Triumf Botoșani 97-67, KSE Târgu Secuiesc - Universitatea Cluj-Napoca 66-44. În clasament conduce CSM Satu Mare, cu 10 puncte. BC Sirius Mureșul Târgu-Mureș se află pe locul 6, cu 7 puncte.

CE PARTIDE DIN CHAMPIONS LEAGUE VOR CONDUCE ARBITRII ROMÂNI

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs au aflat ce dueluri din Champions League vor arbitra în această săptămână. O brigadă română, cu Ovidiu Hațegan la centru, va conduce meciul pe care echipa antrentă de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, îl va disputa cu FC Barcelona, în Liga Campionilor. El va fi ajutat de asistenții Mircea Grigoriu și Sebastian Gheorghe, precum și de rezerva Radu Petrescu. În camera VAR vor fi italienii Marco Di Bello și Maurizio Mariani. Meciul Dinamo - FC Barcelona va avea loc marți, de la ora 19.45, la Kiev, în etapa a IV-a a Grupei D a Ligii Campionilor. Și Istvan Kovacs a fost delegat la o partidă din Liga Campionilor, FC Sevilla - Lille, programată tot marți, de la ora 22.00, în etapa a patra a Grupei G. El va fi ajutat de asistenții Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene, iar Horațiu Feșnic va fi rezervă. Marco Guida și Massimiliano Irrati, ambii din Italia, vor fi în camera VAR.

SIMONA HALEP A PIERDUT FINALA TRANSYLVANIA OPEN DE LA CLUJ-NAPOCA!

Simona Halep, locul 18 WTA și cap de serie numărul 1, a fost învinsă, duminică, în finala Transylvania Open, cu scorul de 6-2, 6-3, de Anett Kontaveit din Estonia, locul 14 WTA și cap de serie numărul 2. Aceasta a fost prima înfrângere pentru Halep în patru meciuri jucate împotriva sportivei estone. Kontaveit avea performanțe impresionante înainte de finala de duminică: nouă victorii la rând, 25 de mecuri câștigate din ultimele 27 disputate și a patra calificare în ultimul act al unui turneu la ultimele șapte competiții. Și jucătoarea estonă a confirmat această formă de excepție în finala Transylvania Open. A jucat modern, iute, numai către liniile terenului, a servit foarte bine și a returnat impecabil, fiind în controlul jocului tot timpul. De partea cealaltă, Halep nu este în cel mai bun moment la carierei, nici ca joc, nici din punct de vedere al condiției fizice și meciul de duminică i-a mai arătat o dată unde se află față de jucătoarele care fac acum legea în circuit. Dar sportiva română în vârstă de 30 de ani lucrează la îmbuntățirea tuturor aspectelor și unele îmbunătățiri s-au văzut la această competiție, chiar dacă drumul ei spre ultimul act nu a fost unul prea denivelat. După adversare modeste sau cu probleme fizice întâlnite pe parcurs, finala i-a reamintit faptul că plăcuța cu “work in progress” mai poate rămâne o perioadă atașată de jocul ei. După acest turneu, Halep va ieși din Top 20 WTA pentru prima dată din 18 august 2013. Ea este pe locul 22 WTA, în clasamentul live, iar Kontaveit pe 11, cel mai bun din carieră.

FRANȚUZOAICELE AU RĂPUS “TIGROAICELE” LA ULTIMA FAZĂ

CSM București a pierdut confruntarea cu echipa franceză Brest Bretagne, scor 29-30, în Sala Polivalentă din Capitală, în grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin. Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu 10 goluri, Lazovic 6, Aune 4, pentru CSM, respectiv Nyakate 8, Kobilinska 5, Lassource 4, pentru Brest. În urma rezultatului, CSM rămâne cu 6 puncte, pe locul 6. Celelalte partide ale etapei a 6-a: Buducnost - FTC Budapesta 26-30, Borussia Dortmund - Podravka 38-14 și 25-18 Team Esbjerg - Rostov Don. Anterior, CSM București a obținut rezultatele: 21-22 cu Team Esbjerg, 27-30 cu Rostov-Don, 36-31 cu Podravka Koprivnica, 25-22 cu Borussia Dortmund și 30-22 cu Buducnost. În tur, CSM București mai joacă meciul din deplasare cu FTC Budapesta, în 13 noiembrie. Returul se va încheia în 19 februarie 2022. Faza play-off va avea loc între 26 martie - 3 aprilie, sferturile de finală între 30 aprilie - 8 mai, iar Turneul Final Four în 4-5 iunie, la Budapesta.

IRINA BARA ȘI EKATERINE GORGODZE AU CÂȘTIGAT TROFEUL LA DUBLU LA TRANSYLVANIA OPEN

Perechea Irina Bara/Ekaterine Gorgodze (România/Georgia) a câștigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului Transylvania Open, de la Cluj-Napoca. Bara și Gorgodze au învins în finală echipa Aleksandra Krunic/Lesley Pattinama Kerkhove (Serbia/Olanda), cap de serie 2, scor 4-6,

6-1, 11-9, într-o oră și 20 de minute. Câștigătoarele turneului au obținut 10.300 de dolari și 280 de puncte, iar învinsele din finală primesc 6.000 de dolari și 180 de puncte.

ASTAFEI A REALIZAT DUBLA CONTRA “LANTERNEI ROȘII”

În duelul Unirilor din etapa a 10-a, seria a 9-a, Liga 3 la fotbal, formația Unirea Ungheni a câștigat 2-0 (1-0), în “Cetate”, contra “lanternei roșii|”, Unirea Alba-Iulia. Dubla lui Astafei a fost suficientă pentru echipa din Ungheni. Cealaltă echipă mureșeană, Avântul Reghin, a terminat la egalitate, scor 0-0, întâlnirea din deplasare cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. În clasament conduce CS Hunedoara (cu 28 de puncte), urmată de Metalurgistul Cugir (cu 23 de puncte) și Unirea Ungheni (cu 18 puncte). Avântul Reghin este pe poziția a 6-a (cu 12 puncte). Runda a 11-a se va desfășura vineri și sâmbătă, 5-6 noiembrie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu