CONSUMUL EXCESIV DE ALCOOL ÎN PANDEMIE A CRESCUT CU 50% NEVOIA DE TRANSPLANT HEPATIC...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan, citați de descopera.ro, susțin că pandemia de Covid-19 și, mai ales, perioada de carantină au avut ca rezultat un consum excesiv de alcool, ceea ce a dus la o creștere cu 50% a transplanturilor de ficat.

“Știam deja că, în timpul carantinei naționale impuse de pandemia de Covid-19, consumul de alcool a crescut considerabil. Acum, am descoperit un rezultat sumbru al consumului de alcool în timp de pandemie, și anume o creștere majoră a necesității transplanturilor de ficat.

Concret, am găsit o corelare pozitivă între vânzările de alcool și numărul de pacienți de pe listele de așteptare pentru transplanturi hepatice. De fapt, numărul de oameni de pe listele de așteptare a crescut cu 50% față de predicțiile pre-pandemice.

Am descoperit, de asemenea, că a existat o creștere a cazurilor de hepatită alcoolică, o afecțiune care apare atunci când ficatul nu mai poate procesa alcoolul. Astfel, ficatul se inflamează și acumulează toxine. Afecțiunea este gravă și poate duce în cele din urmă la insuficiență hepatică.

Hepatita alcoolică poate apărea după perioade lungi de consum de alcool sau după perioade scurte de consum excesiv.

Studiul nostru oferă dovezi clare pentru o creștere alarmantă a cazurilor de hepatită alcoolică asociată cu un consum abuziv de alcool în timpul pandemiei de Covid-19 și subliniază nevoia pentru intervenții de sănătate publică în privința consumului excesiv de alcool.

Descoperirea este alarmantă, iar lumea abia începe să realizeze impactul real al pandemiei asupra sănătății publice. Restricțiile de călătorie din cauza Covid-19 au dus la o creștere masivă a consumului excesiv de alcool în cazul adulților americani, iar toate aceste probleme sunt, bineînțeles, exacerbate de faptul că mulți oameni nu au parte de sprijinul necesar pentru sănătatea mintală.

Să sperăm că, odată cu vaccinarea și scăderea cazurilor de Covid-19, astfel de probleme vor dispărea. Însă, cel mai probabil, efectele mintale și fizice ale pandemiei vor fi resimțite mult timp de acum înainte”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

Lasă un comentariu