VEŞTI FOARTE PROASTE PENTRU MILIOANE DE PENSIONARI

Distribuie pe:

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a adus veşti proaste pentru aproximativ 4 milioane de pensionari care se aşteptau la creşterea veniturilor

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a anunţat veşti proaste pentru aproximativ 4 milioane de pensionari din România. Ea a afirmat că toate calculele şi proiectele de lege făcute în trecut pentru majorarea pensiilor în ţara noastră a fost doar muncă în zadar.

Conform angajamentelor luate de Guvernul condus încă de Florin Cîţu prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), bugetul sistemului de pensii urmează să scadă, iar majorările nu vor mai fi posibile decât în anumite condiţii. Cu câteva zile în urmă, Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii, afirmase că veniturile pensionarilor urmează să crească.

“Cea mai proastă veste este că prin PNRR şi-au asumat să facă nişte modificări la sistemul de pensii. Fiind pe fonduri europene, când ţi-ai asumat obiective şi nu le atingi, pierzi toţi banii.

Ce scrie acum în PNRR nu se mai poate modifica foarte mulţi ani. Degeaba vine PSD la guvernare, ei şi-au asumat deja aceste obiective într-o lipsă crasă de experienţă, PNRR nu a fost supus dezbaterii. Legea 127, aprobată în 2019, prevedea că bugetul de pensii trebuie să fie de 11,7% din PIB. În PNRR scrie că procentul nu are voie să depăşească 9,4% din PIB. Asta înseamnă că toate pensiile vor scădea”!

Noua lege va modifica în mod semnificativ posibilitatea de pensionare anticipată

Un alt obiectiv este reintroducerea unui “mecanism de frânare” - “dacă se depăşeşte acest procent, să nu se mai permită o creştere a pensiilor, nici măcar indexarea cu rata inflaţiei”, a afirmat Olguţa Vasilescu la Realitatea Plus.

“Noua lege va modifica în mod semnificativ posibilitatea de pensionare anticipată. Acum te poţi pensiona ca bărbat la 60 de ani, cu o penalizare până la 65 de ani. Speranţa de viaţă a unui bărbat este de 71 de ani în România.

O altă modificare asumată prin PNRR este aceea că se va transfera către Pilonul II de pensii un procent mai mare. De asemenea, se vorbeşte despre simplificarea pensiilor speciale, deci nu despre anularea lor”, a mai precizat Olguţa Vasilescu.

Lasă un comentariu