,,DĂRUIND VOM DOBÂNDI” SĂ NE UNIM FORŢELE PENTRU A SPRIJINI TINERII STUDIOŞI DIN FAMILIILE DEFAVORIZATE!

Distribuie pe:

Ziarul “Cuvântul liber” sprijină iniţiativa medicului Mihai Tîrnoveanu, care prin “Asociaţia Calea Neamului şi Grai Străbun” a iniţiat programul de burse “Români pentru Români”, care se adresează publicului larg, invitându-i la donaţii, pentru elevii din secţiile şi unităţile de învăţământ cu predare în limba română din judeţele defavorizate: Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare, cu rezultate bune la învăţătură şi o situaţie materială grea.

Menţionăm că acţiunea cetăţenească se vrea ca o contrapondere la lipsa de acţiune a statului român, dezinteresat de accesul la învăţătură a tinerilor de la ţară, şi îndeosebi a celor din familii sărace, cu urmări grave asupra evoluţiei pe termen lung a societăţii româneşti. Aceasta, în vreme ce guvernul ungar alocă, pe teritoriul României, sume consistente destinate exclusiv tinerilor maghiari pentru stimularea natalităţii şi sprijinirea tineretului studios, creându-se astfel falii între cetăţenii celor două etnii ce convieţuiesc împreună, evident în favoarea maghiarilor.

În vederea uşurării accesului la donaţii a cât mai multor români, am decis facilitarea posibilităţii ca donatorii mureşeni să îndeplinească această datorie patriotică de ajutorare şi la sediul Uniunii Vatra Românească, din Târgu-Mureş, Piaţa Trandafirilor nr. 36, tel. 0265 267205; 0747 681556, orele 10-14, de luni până vineri, urmând ca sumele adunate aici să fie vărsate ulterior în contul Asociaţia Calea Neamului, deschis la BRD: RO77BRDE080SV91101760800.

Români, să punem mână de la mână, pentru binele naţiunii noastre! Ce nu face statul, să facem noi! ( I.C.)

Lasă un comentariu