ENERGIA, MINCIUNA ȘI... RECUNOȘTINȚA

Distribuie pe:

• „Dumnezeu ți-a dăruit 86.400 de secunde. Azi ai folosit vreuna pentru a spune mulțumesc? A avea sentimente de recunoștință și a nu le exprima este ca și cum ai împacheta cu grijă un pachet și nu l-ai da”.

William Arthur Ward (1921-1994), este unul din cei mai citați scriitori americani datorită maximelor inspiraționale. A scris mai mult de 100 de articole, poezii și meditații ce au fost publicate în revistele americane.

***

• „Minciuna stă cu regele la masă... /Dar asta-i cam de multișor poveste. /De când sunt regi, de când minciuna este, /Duc laolaltă cea mai bună casă. /Chiar la palat, minciuna /Nu e biruitoare-ntotdeauna”.

Alexandru Vlahuță (1858-1919), scriitor

***

• „Primul motor cu energie solară produs de o fabrică de automobile avea putere numai să rotească un disc de plută. De atunci, s-au făcut progrese pentru transformarea energiei razelor solare în energie electrică. Dar pare, totuși, să fie un timp destul de îndelungat până vom conduce un automobil alimentat cu energie solară. Este adevărat că oamenii de știință în continuare se ocupă de dezvoltarea energiei solare, și Dumnezeu - Supremul Științei, dacă va considera necesar acest lucru, se va și realiza la scară mondială. Până atunci, însă, noi, creștinii, avem o altfel de energie, care ne stă la îndemână permanent: «Energia Fiului lui Dumnezeu», care este mai presus decât toate energiile lumii. Trebuie doar s-o descoperim și s-o punem în aplicare pe scară personală, națională și mondială; Iisus Hristos, cel care este lumina, care luminează tuturor, așteaptă doar să fie descoperit și cu siguranță nu vom fi dezamăgiți!”

P.S. „Eu, Pavel, cel întemnițat, vă îndemn, pentru Domnul, să umblați cu vrednicie, după chemarea cu care ați fost chemați. Cu toată smerenia și blândețea cu îndelungă-răbdare, îngăduindu-vă unii pe alții în iubire, silindu-vă să păziți unitatea Duhului, întru legătura păcii” (Efeseni cap. 3, vers. 1-3).

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu