VACCINAREA COPIILOR ÎNTRE 5 ȘI 11 ANI AR PUTEA ÎNCEPE ÎN DECEMBRIE

Distribuie pe:

Agenția Europeană a Medicamentului ar putea anunța, la jumătatea lunii decembrie, autorizarea utilizării vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare.

Potrivit acestuia, vaccinarea cu schemă completă pentru această categorie de vârstă are o eficacitate de 91%.

“Datele de siguranță sunt cât se poate de bune pentru vaccinarea cu schemă completă a copiilor de 5-11 ani, arată o eficacitate de peste 91% privind prevenirea cazurilor de COVID-19.

Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) datele studiului, iar la jumătatea lunii decembrie ar putea să facă recomandarea pentru vaccinare a copiilor de 5-11 ani. Flacoanele de doze sunt diferite”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Astfel, subliniază medicul, autoritățile au început să pregătească modul în care se va desfășura campania de imunizare pentru această categorie.

Valeriu Gheorghiță a ținut să precizeze că vaccinarea este recomandată, în primul rând, copiilor care prezintă diverse afecțiuni.

“Probabil că vom rămâne pe aceeași infrastructură logistică, va exista și posibilitatea de vaccinare la medicul de familie și în spitalele de pediatrie.

Vaccinarea copiilor de 5-11 ani va fi ferm recomandată celor care au afecțiuni cum ar fi obezitate, diabet, sindromul Down, dar și alte afecțiuni care scad răspunsul imun”, a mai afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Lasă un comentariu