TERMEN PRELUNGIT: TICHETELE PENTRU VACCINARE POT FI RIDICATE ȘI DUPĂ 6 LUNI!

Distribuie pe:

Printr-un ordin al ministrului interimar al Sănătății, Cseke Attila, emis marți, 2 noiembrie 2021, a fost prelungit termenul de ridicare de la centrele de vaccinare a tichetelor de masă acordate pentru persoanele cu schema completă de vaccinare, de la 60 de zile la 6 luni.

“Măsura a fost luată pentru continuarea activității de vaccinare în condiții optime, dar și din cauza apariției unor întârzieri în livrarea tichetelor pentru populație.

În luna septembrie 2021, Ministerul Sănătății (MS) a stabilit metodologia de acordare a alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform acesteia, persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schema completă beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

În luna octombrie 2021, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a aprobat suplimentarea fondurilor pentru achiziția tichetelor de masă cu suma de 13,8 milioane de lei”, precizează MS, într-un comunicat de presă.

Noua măsură dispusă de ministrul interimar al Sănătății modifică articolul 5, alineatul 3 din ordinul 1863/2021 privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2, astfel:

“Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare între data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, cu modificările ulterioare, și data distribuirii tichetelor de masă conform art. 4 pot ridica tichetele de masă de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă”, se arată în ordinul de ministru publicat miercuri, 3 noiembrie 2021, în Monitorul Oficial.

Reamintim că românii care s-au vaccinat antiCovid-19 începând cu 31 august 2021 beneficiază de vouchere în valoare de 100 de lei.

De vouchere beneficiază toți cei care s-au vaccinat cu schema completă după momentul publicării în Monitorul Oficial a ordonanței de urgență ce stabilește beneficiarii, adică data de 31 august 2021. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu