MEDITAȚII GRATUITE PENTRU LICEENI PASIONAȚI DE TEHNOLOGIE ȘI ȘTIINȚĂ, DE AJUTOR LA BACALAUREAT

Distribuie pe:

Treizeci de elevi de clasa a XII-a vor beneficia de pregătire suplimentară care să-i ajute să promoveze probele examenului de bacalaureat la materiile STEM (matematică, informatică și biologie), în cadrul programului “CreȘTEM Viitor” - un proiect de pregătire gratuită pentru examenul de Bacalaureat, dedicat liceenilor din medii defavorizate din România, organizat de Școala de Valori, în parteneriat cu compania americană Raytheon Missiles and Defense.

Program dedicat tinerilor interesați de o carieră în STEM

În cadrul primei ediții ale proiectului CreȘTEM Viitor, 30 de elevi au fost sprijiniți printr-un total de 378 de ore de meditații, dar și prin 6 activități educaționale de impact. Rezultatele proiectului au fost extrem de pozitive, înregistrându-se un procent de 100% de promovare a examenului de bacalaureat, cu o creștere dintre notele estimate inițial și notele obținute în valoare de 3 puncte și 42 sutimi. Pornind de la aceste rezultare minunate, organizatorii se pregătesc să întâmpine următoarea generație de participanți!

Proiectul “CreȘTEM Viitor”, conceput de Școala de Valori în colaborare cu Raytheon Missiles & Defense, vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor pasionați de știință și tehnologie printr-un program intensiv de meditații la disciplinele de bacalaureat corelate domeniului STEM, alături de pregătire cu profesori care să îi sprijine pe tineri în a-și atinge obiectivele personale și profesionale. Liceenii vor avea acces la ateliere centrate pe valori, dar și la o serie de evenimente nonformale în care aceștia să cunoască specialiști din domeniul STEM prin ochii cărora să exploreze posibilitățile unei cariere în acest domeniu.

Credem că tinerii pasionați de disciplinele STEM au potențialul de a deveni cei care vor construi viitorul, cei care vor inventa roboții de mâine sau vor găsi răspunsurile la marile întrebări ale Universului. Prin CreȘTEM STEM le deschidem ușa spre această lume fascinantă a cunoașterii și îi invităm să exploreze posibilitățile unei cariere reușite în domeniu. Proiectul CreȘTEM Viitor se adresează liceenilor pasionați de știință și tehnologie care vor să-și lase amprenta asupra viitorului prin intermediul unei cariere în astfel de domenii, dar care nu dispun de ajutor financiar și sprijin din partea familiei care să le permită să se pregătească în această direcție.

În cadrul proiectului CreȘTEM Viitor participanții

Vor participa la ședințe de meditație de câte două ore, săptămânal, începând din decembrie și până la examenele de BAC și admitere la facultate.

Se pot înscrie la unul sau chiar la toate cursurile de matematică, biologie și informatică oferite în cadrul programului.

Vor face parte dintr-un grup de studiu de numai 5 elevi, astfel încât să se poată bucura de toată atenția profesorului și de ajutorul lui individual, dar și de sentimentul de apartenență la grup și suport.

Pe lângă orele de meditație de profil, liceeni vor putea participa la 3 ateliere speciale la care vor fi invitați oameni de știință, specialiști în tehnologie și profesioniști din domeniile STEM, dar și la 3 ateliere de educație centrată pe valori în cadrul cărora vor învăța să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, eficiență personală, lucru în echipă și public speaking.

Proiectul “CreȘTEM Viitor” se va desfășura în perioada decembrie 2021 - iulie 2022. Pot participa la program tinerii fără posibilități educaționale și financiare care sunt motivați să obțină rezultate pozitive la examenul de bacalaureat și care au obținut o notă medie de minim 7 la materiile STEM.

Programul urmărește nu doar pregătirea pentru examenul de bacalaureat, ci îndrumă tinerii să-și găsească locul la facultățile cu profil tehnic sau științific din țară sau din străinătate.

Pentru a participa la program, tinerii trebuie să completeze formularul de înscriere până pe data de 15 noiembrie, ora 23.59, accesând pagina de pe website-ul Școlii de Valori: https://scoaladevalori.ro/crestem-viitor/

Despre Școala de Valori

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 2009, care oferă tinerilor și profesorilor din mediul preuniversitar experiențe de dezvățare a convingerilor și comportamentelor disfuncționale și reînvățarea unor noțiuni care pun accentul pe identificarea potențialul individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional pentru a transforma societatea actuală într-una centrată pe valori sănătoase. (…)

Lasă un comentariu