WEBINARE EDUCATIVE GRATUITE PENTRU SĂNĂTATEA DINȚILOR COPIILOR

Distribuie pe:

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România și Crucea Roșie Română, cu sprijinul Colgate România, au lansat webinare educative gratuite pentru sănătatea dinților copiilor. Proiectul face parte din Programul Școlar Colgate, campania “Zâmbește pentru viitor”. Acestea sunt susținute de medici stomatologi pediatri și ortodonți.

Programul a inclus: dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, doctor în Științe Medicale, secretar general al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România - “Copilul tău merită un zâmbet sănătos. Reguli generale de igienă orală”; dr. Raluca Georgescu, medic rezident Stomatologie Pediatrică. TEMĂ - “Igiena dentară. Provocări și soluții pentru părinți”; dr. Raluca Vacaru, medic specialist Stomatologie Pediatrică, doctorand, asistent universitar - “Copii fără carii. Prevenția în cabinetul stomatologic”. Vor urma, în 15 noiembrie, dr. Mircea Georgescu, medic specialist Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială - “Aparatul dentar la copii”, iar în 29 noiembrie, dr. Silvia Per, medic rezident Stomatologie Pediatrică, doctor în Științe Medicale - “Stomatologul, cel mai bun prieten al copilului”.

PĂRINȚII - PRIMII RESPONSABILI DE SĂNĂTATEA ORALĂ A COPIILOR

Webinarele pot fi urmărite pe site-ul www.programscolarcolgate.ro. După fiecare webinar, părinții pot sta de vorbă cu specialiștii stomatologi pediatri pe grupul de Facebook “Dinți și părinți”. Acolo, medicii le vor răspunde la tot ceea ce îi interesează în cadrul sesiunilor de Întrebări și Răspunsuri.

“Continuăm și anul acesta să ne apropiem de familii și de părinți, încurajându-i să acționeze ca primii responsabili de sănătatea orală a copiilor. În condițiile în care acum, mai mult ca oricând, social media reprezintă sursa principală de informare inclusiv în ceea ce privește sănătatea orală, este de datoria noastră, a stomatologilor pediatri, să ne asigurăm că informația este disponibilă publicului în formă corectă și actualizată pe baza cercetărilor științifice de ultimă oră. În acest scop, am creat alături de Crucea Roșie Română și cu suportul Colgate România grupul de Facebook «Dinți și Părinți», unde părinții se pot înscrie și pot participa la întâlniri virtuale cu medici specialiști pedodonți. Am pregătit o serie de webinare pe teme pe care noi le considerăm de interes pentru părinți - vorbim, de exemplu, despre concentrația recomandată a fluorului în pastele de dinți sau despre prevenția cariei pe durata tratamentului ortodontic. Îi invităm pe părinți să urmărească aceste webinare și să ne adreseze întrebări și sugestii pentru întâlniri viitoare astfel încât să ne ajute să le fim de folos și să contribuim împreună, părinți și medici, la construirea unor zâmbete sănătoase și fericite pentru copiii noștri”, a spus dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, Secretar General al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

“DINȚI ȘI PĂRINȚI” - GRUP ONLINE DE EDUCAȚIE STOMATOLOGICĂ

“Dinți și părinți” a strâns până acum o comunitate formată din peste 2.600 de membri. Înscrierea în grup este foarte simplă. Poate intra orice părinte care vrea să afle cum să crească un copil cu dinți sănătoși. Va găsi acolo informații utile despre sănătatea dinților și nu numai.

“Părinții, considerați exemple de urmat de către copii, au rolul cel mai important în formarea rutinei zilnice de igienă orală și în conștientizarea importanței igienei orale. De aceea, ne-am propus să ajungem direct la aceștia. Cu sprijinul Colgate si al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică, am creat grupul de Facebook «Dinți și Părinți», unde părinții pot găsi materiale despre sănătatea orală, primul ajutor, nutriția adecvată, precum și informații despre desfășurarea Programului Școlar Colgate în județele din țară.  Sperăm ca acest parteneriat cu părinții să aducă cât mai multe zâmbete sănătoase”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

150.000 DE COPII ÎNVAȚĂ, ÎN ACEASTĂ TOAMNĂ, SĂ AIBĂ GRIJĂ DE DINȚII LOR

Programul Școlar Colgate ajunge, în perioada 15 octombrie 2021 - 28 februarie 2022, în clasele a 150.000 de copii din 17 județe. Deja tradiție, lecțiile de sănătate stomatologică sunt ținute de voluntarii Crucii Roșii Române. Copiii învață de la ei: cum să se spele corect pe dinți, ce periuță de dinți li se potrivește, de ce apar cariile și cum le pot evita, cum să se împrietenească cu medicul stomatolog.

“Pe lângă activitățile educative, desfășurate de voluntarii Crucii Roșii în școlile din 17 județe, oferim și mostre de pastă de dinți pentru copii și părinți, astfel încât aceștia să exerseze acasă, împreună, ceea ce au învățat la școală. Aceste lecții, împreună cu cele cinci webinare și sesiunile de întrebări și răspunsuri de pe grupul de Facebook «Dinți și părinți» sunt utile pentru toată familia. Astfel, mari și mici, vom avea cu toții dinți sănătoși și mai multe motive să zâmbim atunci când ne gândim la viitor”, a precizat Iwona Zaczek, directorul Departamentului de Vânzări și Marketing Profesional, Colgate-Palmolive Europa Centrală și de Est.

EDUCAȚIE PRIVIND IGIENA ORALĂ

Parteneriatul cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România este foarte important pentru program pentru a crește o generație de copii cu dinți sănătoși.

28 DE ANI DE PROGRAM ȘCOLAR COLGATE ȘI 6 MILIOANE DE ZÂMBETE SĂNĂTOASE

În 28 de ani de Program Școlar Colgate, peste 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au învățat cum să aibă grijă de dinții lor. Proiectul este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară și este parte integrantă a inițiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures.

La nivel global, peste 50 de milioane de copii din 80 de țări au beneficiat de educație privind igiena orală și produse de îngrijire adecvate.

PREVENȚIA ESTE ESENȚIALĂ

Deși statisticile în ceea ce privește sănătatea orală sunt îngrijorătoare, prevenția poate face diferența. Spălatul pe dinți dimineața și seara, evitarea sau consumul redus de ali+mente care afectează dinții și mersul la stomatolog o dată la șase luni sunt câțiva pași pentru o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos pentru cât mai mult timp, am aflat de la Monica Rădulescu, DeciSePoate | Pacientul2.0.

L.O.

Lasă un comentariu