“(IN)CORECT” ȘI “INTERIOR LUMINĂ”, LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

REACTORUL CLUJEAN VINE LA MUREȘ CU DOUĂ SPECTACOLE

În luna noiembrie, teatrul clujean Reactor de creație și experiment vine la Teatrul Național Târgu-Mureș cu două spectacole, însoțite de câte o prezentare a proceselor artistice prin care au luat naștere.

Cele două spectacole invitate la Târgu-Mureș sunt (In)corect, de Leta Popescu, și Interior lumină, în regia lui Mihai Păcurar. Spectacolele vor fi însoțite de prezentări ale proceselor de lucru, sus-ținute de cei doi regizori.

Evenimentele fac parte din proiectul Laborator de creație și experiment, al cărui scop este spri-jinirea cercetării artistice în teatrul românesc, prin documentarea și arhivarea proceselor de creație și comunicarea lor către toți cei interesați, profesioniști în artele spectacol, precum și public.

Laborator de creație și experiment este un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

PROGRAM

Spectacolul (IN)CORECT va fi prezentat miercuri, 10 noiembrie, ora 18.30, la Sala Mică.

Textul și regia sunt semnate de Leta Popescu, scenografia îi aparține Luciei Mărneanu, mișcarea scenică a fost concepută de Farid Fairuz, atmosfera sonoră a fost realizată de Oana Hodade, colajul video îi aparține lui Doru Vatavului, iar Dominik M. Iabloncic a făcut asistență de regie și pregătire muzicală.

Din distribuție fac parte actorii: Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Emõke Pál, Paul Sebastian Popa, Lucian Teodor Rus, Doru Taloș și Sânziana Tarța.

Când membrii unei familii au vieți complet diferite, granița dintre ce e corect și ce e incorect este foarte fină. Seamănă cu locul în care Dunărea se revarsă în Marea Neagră. E un loc incert, tulbure, așa cum devin în miezul nopții mințile rudelor aflate într-o vacanță în Deltă.

Spectacolul (IN)CORECT jonglează cu planul fanteziilor și al dorințelor a două generații diferite. Reluarea amintirilor comune pare să fie drumul spre a fi împreună. Și dacă nu ne aducem aminte același lucru?

Vârsta recomandată: 14+

Spectacolul INTERIOR LUMINĂ va fi prezentat miercuri, 17 noiembrie, ora 18.30, la Sala Mică.

Conceptul și regia sunt semnate de Mihai Păcurar, dramaturgia a fost realizată de Ioana Hogman, iar textele au fost scrise de: Oana Hodade, Ioana Hogman, Oana Mardare, Mihai Păcurar, Doru Taloș și Adonis Tanța. Sunetul a fost realizat de Oana Hodade.

Din distribuție fac parte: Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Taloș și Adonis Tanța.

De câte ori te-ai bălăcit zile în șir în propriul noroi emoțional pentru că asta s-a simțit mai just decât încercările de redresare? De câte ori aceste încercări au părut că duc în jos și tot în jos, indiferent de direcția optimistă și intențiile tale auto-salvatoare? De câte ori a părut că toată lumea este mai adaptată vieții pe Terra decât ești tu? 

Patru performeri au fost comisionați de un regizor să facă un spectacol pe tema crizei identitare și a depresiei care o urmează, dar e neclar cât de departe ar trebui să meargă. S-ar putea să o dea în bară, s-ar putea să nu își mai revină deloc. Dar există metode și metode de a face față situației: sesiuni de mindfulness, incursiuni dezolante în trecut, abandonare și altele.

Vârsta recomandată: 16+

Informații despre participarea la cele două spectacole pot fi obținute pe site-ul www.teatrunational.ro, precum și pe pagina de Facebook a Teatrului Național Târgu-Mureș - Compania “Liviu Rebreanu”, și cea a Reactor de creație și experiment.

Biletele pot fi achiziționate în regim online pe www.biletmaster.ro.

P.R. Marketing

Lasă un comentariu