PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE LOCALĂ - SPRIJIN FINANCIAR PENTRU ADMINISTRAȚIILE LOCALE

Distribuie pe:

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat, zilele trecute, 113.984.019,23 lei, în vederea decontării facturilor pentru 204 obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

“Continuăm plățile către primăriile care au contractat investiții prin proiecte de dezvoltare locală cu finanțare prin PNDL. Sprijinul pentru administrațiile locale rămâne un obiectiv esențial pentru dezvoltare și armonizarea standardelor de trai la nivelul întregii țări”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Astfel, pentru etapa I, a fost achitată suma de 8.625.882,08 lei pentru 30 de obiective, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate facturi în valoare de 105.358.137,15 lei pentru 174 obiective.

Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții. În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți, informează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

B.B.

Lasă un comentariu