E.ON ȘI DELGAZ GRID AU DONAT 240 DE MĂȘTI DE OXIGEN ȘI O CENTRALĂ SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

* Măștile folosite pentru pacienții bolnavi de Covid-19, copii și adulți, au rezervor de oxigen de concentrație înaltă, iar 30 sunt folosite pentru pacienții aflați în stare gravă.

* E.ON și Delgaz Grid au donat și o centrală performantă Secției de Boli Infecțioase II de la spitalul mureșean, fiind asigurată și montarea acesteia.

În această perioadă, spitalele sunt pline de pacienții bolnavi de Covid-19, un virus care a provocat multă durere, în ultimii doi ani, în multe dintre familiile noastre. Părinți, frați, surori, dar și copii de-ai noștri au fost loviți de această boală necruțătoare, iar unii dintre ei, din păcate, mai sunt doar în amintirile noastre. Alături de cei care suferă pe patul de spital sunt medicii, asistenții medicali, infirmierele, brancardierii sau personalul de pe ambulanțe care, la rândul lor, fac față cu greu situației, fiindcă se confruntă deseori cu lipsa materialelor și echipamentelor necesare tratării bolnavilor.

Și pentru că nu putem rămâne indiferenți la nevoile celor afectați de pandemie, am donat Spitalului Clinic Județean Mureș 210 măști de oxigen cu rezervor de concentrație înaltă pentru adulți și copii, folosite în tratarea pacienților cu nevoie de oxigen. Donația E.ON și Delgaz Grid a fost completată cu alte 30 de măști de oxigen pentru terapie noninvazivă, folosite pentru pacienții aflați în stare gravă și care au nevoie de un volum mare de oxigen pentru recuperare.

Sprijinul nostru nu s-a oprit aici. Fiindcă am dorit să oferim comunității o parte din ceea ce la rândul nostru am primit, și pentru că suntem preocupați de soluții energetice sustenabile, am donat și o centrală termică performantă pentru Secția de Boli Infecțioase II din cadrul aceluiași spital. Centrala termică se afla într-o stare avansată de uzură și nu mai putea fi reparată. Noua centrală în condensare, la care am asigurat și montajul, va duce la reduceri semnificative ale consumul de energie pentru spital.

Inițiativa E.ON și Delgaz Grid nu este singulară, în ceea ce privește sprijinirea spitalelor în criza sanitară. Anul trecut am reușit să sprijinim 16 spitale aflate în linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2, prin donații de circa jumătate de milion de lei. Am donat echipamente medicale și de protecție, teste, dar și hrană cadrelor medicale carantitate în spitale. La Târgu-Mureș am sprijinit Spitalul Clinic Județean de Urgență cu achiziționarea unui aparat de testare a infecției cu Covid-19 și Institutul de Urgentă pentru Boli Cardiovasculare și Transplant prin donarea de echipament de protecție.

Lasă un comentariu