ATEUL, UNIVERSUL ȘI... STATUL

Distribuie pe:

* “Vai de acel «STAT» care, în loc de a cultiva în cetățeni «dragostea de patrie», cearcă în toate ocaziile a-l sufoca și nimici și care se silește să-i răpească drepturile elementare care le-au primit de la Dumnezeu ca un dar sau le-au primit de la istorie. Un atare stat își nimicește baza de existență, își înfige însuși pumnalul în inimă”.

Artemiu Publiu Alexi (1847-1896), biolog și pedagog român, doctor în Științe naturale

***

* “Originea universului este exact opusul întâmplării. Viețile noastre sunt exact opusul lipsei scopului. Nu materia este ceea ce creează iluzia conștiinței, ci conștiința creează o iluzie din materie. Universul fizic și ființele care locuiesc în el sunt creația conștientă a unui Dumnezeu al cărui scop este să experimenteze propria Sa măreție în conștiința vie a creației Sale” (Teoria existenței lui Dumnezeu).

Bernard Haisch, astrofizician american de origine germană

Este cunoscut interesul său pentru fenomenul OZN. Publică cartea Haisch popular, prin care a încercat să împace credința științifică modernă cu convingerile religioase tradiționale. A câștigat un titlu de doctor în Astronomie de la Universitatea din Madison.

***

* “Într-o țară libertină și cu multă democrație, un grup de oameni necredincioși își aflau plăcerea să ia în batjocură Dumnezeirea”. Între ei era și un credincios care trebuia să le suporte hulele lor. Într-una din zile, un necredincios dintre ei îl întrebă pe cel credincios: “Ce mai face Fiul dulgherului din Nazaret, adică Iisus Hristos?” Cei necredincioși și hulitori au început să râdă, dar credinciosul liniștit îi spuse: “Află dragă prietene, că Fiul dulgherului din Nazaret, tocmai lucrează la sicriul tău”. Hulitorii au râs satisfăcuți, dar cel cu întrebarea simți un junghi în inimă, iar a doua zi a fost găsit mort în casa sa.

“Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va secera”. (Epistola către Galateni, cap. 6, vers. 7).

P.S . “Nimeni nu este ca Tine, Doamne! Mare ești Tu și mare este puterea numelui Tău! Cine nu se va teme de tine, Împărate al neamurilor? Numai Ție unuia se cuvine aceasta, pentru că printre toți înțelepții neamului și în toate regatele nu este nimeni asemenea Ție”. (Ieremia cap. 10, vers. 6-7).

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu