SPECTACOLELE “HOȚII” ȘI “VILLA DOLOROSA”, ÎN FNT 2021

Distribuie pe:

Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania “Liviu Rebreanu” va participa la ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru cu spectacolele Hoții de Conor McPherson, în regia lui Cristi Juncu, și Villa Dolorosa de Rebekka Kricheldorf, în regia lui Theodor-Cristian Popescu.

Spectacolul Hoții va fi prezentat pe portalul www.fnt.ro astăzi, 9 noiembrie, începând cu ora 22, iar spectacolul Villa Dolorosa va fi prezentat în 14 noiembrie, începând cu ora 19. Ambele producții vor putea fi vizionate timp de 48 de ore din momentul distribuirii.

Cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru se desfășoară în perioada 6 - 14 noiembrie 2021, în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Criticii Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și Claudiu Groza sunt selecționeri și directori artistici ai prezentei ediții.

HOȚII

Când grijile financiare apasă existența fraților Frank și Joe, o sumă consistentă de bani pare a fi salvarea. Pe termen scurt, ideea funcționează, însă problemele în familie, o educație precară, deriva existențială și o mamă plecată prematur dintre cei vii nu se pot remedia atât de simplu. E nevoie de ceva în plus. Iar ajutorul oferit de Ray, un tânăr profesor afemeiat, bețiv și imoral, e binevenit, dar și acesta se luptă cu propriii demoni. Poate fi prietenia răspunsul la toate acestea? Dar prietenia adevărată există, de fapt?

Din distribuție fac parte actorii Marius Turdeanu, Theo Marton și Cristian Iorga. Regia, traducerea piesei și scenografia îi aparțin lui Cristi Juncu.

Spectacolul conține limbaj licențios și e recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

VILLA DOLOROSA

Via Dolorosa (Calea durerii, în latină) sau, pe românește, Drumul Crucii, este ultimul traseu pe care l-a străbătut Iisus, în drum spre moarte, cărându-și crucea ca să spele păcatele omenirii.

În spectacolul bazat pe textul scris de Rebekka Kricheldorf, Via Dolorosa devine Villa Dolorosa, drumul patimilor devine un cămin aflat în plin proces de degradare, iar cele trei surori ale lui Cehov - Irina, Mașa și Olga - sunt trei femei ale timpurilor noastre. Irina își aniversează de trei ori ziua de naștere, iar evenimentele accentuează de fiecare dată drama care pune stăpânire pe viețile surorilor și la care contribuie conflicte generate de probleme financiare, lipsă de sens, blazare, datorii, angoasă și disperare.

Zilele de naștere ar trebui să devină zile de renaștere, însă personajele par incapabile să își depășească limitele. Sau există, totuși, o speranță ascunsă?

Din distribuție fac parte Georgiana Ghergu - Irina, Steliana Bălăcianu - Olga, Loredana Dascălu - Mașa, Ale Țifrea - Janine, Luchian Pantea - Andrei și Theo Marton - Georg.

Regia este semnată de Theodor-Cristian Popescu, scenografia a fost realizată de Irina Moscu, sound designer a fost Andrei Raicu, light designer a fost Cristian-Gabriel Niculescu, regia tehnică este asigurată de Stelian Chițacu, sufleur este Laura Moldovan, iar traducătorul piesei este Ciprian Marinescu.

Spectacolul a fost nominalizat la Premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER 2021.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Următoarea reprezentație cu public va avea loc astăzi, 9 noiembrie, ora 18.00, la Sala Mare.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro

P.R. MARKETING

Lasă un comentariu