EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA OPEREI NAȚIONALE DIN BUCUREȘTI

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 8 noiembrie 2021, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Operei Naționale din București.

Aversul monedei redă clădirea Operei Naționale din București, inscripția “ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2021”, iar reversul prezintă fosta clădire a Teatrului Lyric din București unde a avut loc spectacolul inaugural al Operei Naționale, portretul și numele lui George Enescu, cel care a dirijat acest spectacol, portretul și numele lui George Stephănescu, inițiator și animator al interpretării muzicii de operă de către artiști români, și inscripțiile “ÎNFIINȚAREA OPEREI NAȚIONALE DIN BUCUREȘTI”, “100 ANI” și “1921”, anul spectacolului inaugural.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, incluzând certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim este de 5.000 piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 450 lei pentru o bucată, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul oficial www.bnr.ro.

În cazul în care stocul destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

Lasă un comentariu