ARTA NU SE ÎNCHIDE!

Distribuie pe:

În ultimele zile, “zvonerii și răspândacii” de serviciu au vânturat în spațiul public “fake news”- ul potrivit căruia Cinematograful Arta din Târgu-Mureș - una dintre emblemele orașului, cu o vechime de peste 60 de ani - și-ar fi închis, definitiv, porțile.

Reprezentanții administrației “bătrânului” cinematograf dezmint această știre, arătând că închiderea nu este definitivă și că instituția se va redeschide peste puțin timp, într-o nouă formulă, urmând a fi preluată, spre folosință, de Universitatea de Arte din Târgu-Mureș: “Motivele închiderii sunt multiple și diverse, dar numărul redus al spectatorilor, ca rezultat direct al pandemiei, este una din cauzele principale. Totodată, Universitatea de Arte Târgu-Mureș și-a manifestat dorința de a prelua Cinematograful și a-l moderniza, transformându-l într-un laborator de artă cinematografică. Cinematograful Arta este, și va fi în continuare, unul dintre simbolurile istorice ale orașului nostru. Iar noi, ca administrație, dorim să dăinuie și să devină un centru cinematografic de interes național”, precizează administratorii instituției.

La rândul său, primarul municipiului, Soós Zoltán, a declarat presei că, în urma solicitării formulate de Universitatea de Arte, municipalitatea are în vedere trecerea cinematografului în folosința acestei instituții de învățământ, cu obligativitatea de a ține în funcțiune sala de cinema, urmând ca Arta să rămână în proprietatea Primăriei. Decizia finală aparține Consiliului Local Municipal Târgu-Mureș.

În actualul context pandemic, marcat de scăderea drastică a numărului de spectatori, cinematograful nu a putut să funcționeze pe tot parcursul acestui an, costurile cu întreținerea - fără ca spațiul să fie încălzit - s-au ridicat la peste 200.000 de lei, potrivit primarului Soos. (foto - zilesinopti.ro)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu