ECHIPA NAȚIONALĂ ARE MASCOTĂ!

Distribuie pe:

Ciobănescul carpatin a devenit noua mascotă a echipei naționale a României, informează FRF. La meciurile din Liga 1, jucătorii venind însoțiți de pui de la diverse adăposturi a devenit o normalitate. Campanie organizată cu scopul de a încuraja lumea să adopte a ajuns acum la un nou nivel însă. FRF a luat decizia de a găsi o mascotă pentru echipa națională de fotbal, iar ciobănescul carpatin a fost alegerea șefilor federației. La reunirea lotului lui Mirel Rădoi, noua mascotă a făcut o vizită. “Surpriză de proporții la antrenamentul de aseară al tricolorilor! Pe terenul de antrenament unde Mirel Rădoi și staff-ul său tehnic organizau la Mogoșoaia ședința de pregătire, alături de jucători, și-a făcut apariția noua mascotă a suporterilor tricolori! Ciobănescul carpatin! Iar aceasta nu a fost singură, ci însoțită chiar de niște pui veritabili de ciobănesc! Penny, sponsorul principal al primei reprezentative, a ales acest simbol național, ciobănescul carpatin, pentru mascota suporterilor. (...) Tricolorii au pasat și au tras la poartă împreună cu mascota, s-au amuzat cu minunații ciobănești jucăuși și s-au bucurat că pot simți astfel spiritul suporterilor tricolori înaintea unui meci atât de important precum cel cu Islanda.

Toți jucătorii și-au făcut poze și clipuri video cu noul prieten, mascota care a promis că îi va susține necondiționat, la toate meciurile”, se arată pe site-ul FRF.

În ultimele două etape ale Grupei J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, și cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie. Aflați pe locul 2 în clasamentul grupei, “tricolorii” sunt siguri de calificarea la barajul de accedere la CM dacă vor câștiga ambele partide.

DANIEL NICULAE, DUR LA ADRESA STRANIERILOR ROMÂNI: “PLEACĂ ȘI NU REUȘESC. NU MAI AVEM JUCĂTORI CARE SĂ SE TRANSFERE PE SUME MARI”

În urma victoriei Rapidului cu Clinceni, Daniel Nicuale a vorbit despre echipa națională și stranierii români. România era cândva printre cele mai de temut naționale din afara elitei fotbalului mondial. Deși selecționata noastră nu a fost niciodată la nivelul Franței sau Braziliei, Generația de Aur putea să se lupte de la egal la egal cu țări de genul.

Însă, an de la an standardele fotbalului românesc au tot scăzut, iar în urmă a rămas un campionat fără fani, unde echipele aduc numai jucători liberi de contract, pentru a nu cheltui bani. Liga 1 este plină de stranieri mediocri din ligile inferioare de prin Europa, iar fotbaliștii români ce pleacă în afară nu reușesc să se impună. Daniel Niculae a vorbit despre ce lipsește cluburilor din Liga 1, jucătorilor români și echipei naționale pentru a reuși să facă performanță, așa ca în anii 1990-2000. Președintele Rapidului este de părere că problemele se trag dintr-o lipsă de educație acordată fotbaliștilor români, care îi lasă nepregătiți pentru viața în fotbalul mare.

“Eu îmi doresc să câștigăm și să ducem steagul României acolo unde nu a mai fost de mult. În ultimul timp, rezultatele au lăsat de dorit, atât la nivel de club, cât și la nivel de națională și la nivel de jucători care joacă în campionate puternice, care se impun în acele campionate. Nu ați văzut că nu mai avem jucători care să se transfere pe sume foarte mari și cei care pleacă, din păcate sunt mulți care nu reușesc și asta e o vină a sistemului, pentru că trebuie să îi educăm, iar educația începe de la copii si juniori. Să îi educăm să ajungă în fotbalul mare, să ajungă fotbaliști profesioniști. Da, să ne calificăm, ne dorim cu toții și ținem pumnii strânși. Mirel a făcut o treabă foarte bună, eu îmi doresc să câștige aceste meciuri și sper să rămână în continuare la națională”, a declarat Daniel Niculae.

S-AU AFLAT GRUPELE TURNEULUI CAMPIOANELOR. CE MECI VA DESCHIDE COMPETIȚIA ORGANIZATĂ ÎN MEXIC

KARIM BENZEMA ESTE UN CANDIDAT SERIOS PENTRU “BALONUL DE AUR”

Karim Benzema este “un candidat foarte serios” la Balonul de Aur, declară Didier Deschamps despre atacantul pe care îl pregătește la naționala Franței. Luni, într-o conferință de presă înaintea meciului dintre Franța și Kazahstan, decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială 2022, Deschamps a vorbit din nou despre șansele lui Benzema de a obține în acest an “Balonul de Aur”. Atacantul Realului, unul dintre cei 30 de jucători nominalizați pentru ediția 2021 a Balonului de Aur, este în mare formă în debutul sezonului, atât la echipa de club, cât și la prima reprezentativă a Franței, pe care a ajutat-o, luna trecută, cu golurile sale să câștige Liga Națiunilor.

“Din moment ce Karim este pe listă, este chiar un candidat foarte serios să câștige trofeul. Uitați-vă la ce a realizat el la echipa de club și la echipa națională”, a spus Deschamps. Balonul de aur va fi decernat pe 29 noiembrie. Principalii concurenți ai lui Benzema sunt argentinianul Lionel Messi, polonezul Robert Lewandowski, portughezul Cristiano Ronaldo și Jorginho, campion european atât cu Chelsea, cât și cu naționala Italiei.

Arina Sabalenka, principala favorită a ediției din acest an a Turneului Campioanelor, a fost repartizată în Grupa Chichen Itza la competiția de final de sezon din circuitul WTA, dotată cu premii totale în valoare de 5 milioane dolari. Sabalenka le va avea ca adversare în această grupă pe grecoaica Maria Sakkari (nr. 4), poloneza Iga Swiatek (nr. 5) și spaniola Paula Badosa (nr. 7). Cehoaica Barbora Krejcikova, favorita numărul 2, va figura în Grupa Teotihuacan, alături de compatrioata sa Karolina Pliskova (nr. 3), de spaniola Garbine Muguruza (nr. 6) și de estoniana Anett Kontaveit (nr. 8). La dublu, unde cuplul româno-ucrainean Raluca Olaru/Nadia Kicenok este rezervă, cele opt perechi participante au fost repartizate în următoarele grupe:

Grupa El Tajin

1. Barbora Krejcikova (Cehia)/Katerina Siniakova (Cehia)

3. Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Elise Mertens (Belgia)

6. Alexa Guarachi (Chile)/Desirae Krawczyk (SUA)

8. Sharon Fichman (Canada)/Giuliana Olmos (Mexic)

Grupa Tenochtitlan

2. Shuko Aoyama (Japonia)/Ena Shibahara (Japonia)

4. Nicole Melichar-Martinez (SUA)/Demi Schuurs (Olanda)

5. Samantha Stosur (Australia)/Shuai Zhang (China)

7. Darija Jurak (Croația)/Andreja Klepac (Slovenia)

Cele patru grupe au fost numite după orașe antice mexicane (Chichen Itza, Teotihuacan, Tenochtitlan și El Tajin) și sunt un tribut adus erei pre-columbiene a istoriei Mexicului, conform site-ului WTA.

Turneul Campioanelor 2021 va debuta miercuri, 10 noiembrie, când sunt programate partidele de simplu Barbora Krejcikova - Anett Kontaveit și Karolina Pliskova - Garbine Muguruza, la simplu, precum și meciurile de dublu Nicole Melichar-Martinez/Demi Schuurs - Samantha Stosur/ Shuai Zhang și Shuko Aoyama/Ena Shibahara - Darija Jurak/Andreja Klepac.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu