MALMKROG

Distribuie pe:

Produs de Mandragora și distribuit în România de Iadasarecasa, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, MALMKROG, vine în premieră la Târgu-Mureș, azi, 11 noiembrie, de la ora 18.00, la Muzeul Județean Mureș, în Sala Mare de la etajul Secției Muzeul de Arheologie și Istorie din Cetatea Medievală Târgu Mureș.

Inspirat din lucrarea “Trois Entretiens” scrisă de Vladimir Soloviov la începutul secolului XX, Malmkrog este în mod straniu plasat în aceeași epocă, dar în sudul Transilvaniei, în satul omonim Mălâncrav, tradus în germană - Malmkrog. Dorința de a avea o proiecție specială la Târgu-Mureș a pornit de la curiozitatea legată de mutarea acțiunii filmului din lumea slavă în spațiul multicultural situat în Transilvania, la granița dintre județele Mureș și Sibiu.

Malmkrog a fost filmat timp de 40 de zile la Conacul Apafi situat în satul Mălâncrav, în proximitatea Castelului Bethlen din Criș - unde Muzeul Județean Mureș a desfășurat ample lucrări de cercetare arheologică în ultima perioadă. Castelul a fost construit în sec. al XVI-lea, în stilul Renașterii, de către familia Apafi.

Prețul biletului de intrare la film: adulți - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi și studenți - 3 lei. Biletele pot fi achiziționate la intrare sau în avans din incinta muzeului din Cetate. Rezervări la telefon - 0749/91.29.92, precizează Liliana LIRCA - Muzeograf Relații Publice, Muzeul Județean Mureș.

Lasă un comentariu