BIROUL EXECUTIV AL PNL A VOTAT EXCLUDEREA LUI LUDOVIC ORBAN DIN PARTID. “SUNT VICTIMA UNEI GĂȘTI DEMOLATOARE”

Distribuie pe:

Biroul Executiv Național (BEX) a decis, ieri, excluderea din partid a fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, la pro-punerea secretarului general al partidului, Dan Vîlceanu, și trebuie aprobată și de Consiliul Național, potrivit statutului. Au au fost 31 de voturi “pentru”, 2 “împotrivă” și 2 voturi nule.

“Sunt victima unei găști demolatoare care a decis excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am nicio legătură cu toate deciziile luate de Klaus Iohannis și gașca demolatoare (...) Decizia de astăzi mă face un om liber să reprezint românii care au nevoie de oameni loiali, dedicați servirii interesului public. Sunt liber să construiesc o forță politică, alături de toți colegii liberali care au onoare, bun simț, și respect, o forță care să dea României un proiect național, liberal”, a declarat Orban la finalul ședinței.

În esență, lui Orban i se reproșează că a încălcat statutul și codul etic al partidului și că a avut înțelegeri cu PSD pentru a ajunge premier, iar acum critică alianța cu social-democrații.

Ludovic Orban demisionase deja din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, fiind urmat de mai mulți parlamentari din grup. Până acum, alți 17 parlamentari PNL au plecat din grupul partidului. (foto - antrena3.ro)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu