ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 12-14 noiembrie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 146 de intervenții, din care opt incendii, un accident rutier, șase alte situații de urgență și 131 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Vineri, 12 noiembrie, în jurul orei 19.40, incendiu la o căsuță-haltă situată lângă calea ferată în municipiul Târgu Mureș, strada Aleea Carpați. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A ars generalizat o clădire (fostă haltă) de aproximativ 25 mp, lângă calea ferată. Din nefericire, în interior a fost identificată o victima carbonizată.

- Sâmbătă, 13 noiembrie, în jurul orei 3.55, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la incendiul unei case de locuit din localitatea Nicolești. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Au ars elemente de construcție la nivelul planșeului, fără pericol de extindere. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

- Sâmbătă, 13 noiembrie, în jurul orei 20.30, incendiu la o casă de locuit produs în orașul Sovata, strada Primăverii. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata. Până la sosirea forțelor de intervenție, incendiul a fost stins de către proprietar.

- Duminică, 14 noiembrie, în jurul orei 2.50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la incendiul unei case de locuit din localitatea Deda, strada Băncii.

Au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. A ars o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se propage și la locuință.

- Duminică, 14 noiembrie, în jurul orei 23.45, incendiu la o casă de locuit produs în localitatea Laslăul Mic. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre o casă de locuit de aproximativ 50 mp. În urma incendiului a fost afectată bucătăria acesteia, o cameră de locuit și 5 mp din acoperiș. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, iar din interiorul casei a fost extrasă la timp o butelie de gaz.

Accidente rutiere:

- Luni, 15 noiembrie în jurul orei 6.50, accident rutier produs în localitatea Sânpaul. S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre un accident rutier produs între 20 de autoturisme, cu tamponări ușoare. În urma impactului, o victimă a necesitat îngrijiri medicale, aceasta suferind un atac de panică. Pompierii militari asigură măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers pe toată durata intervenției.

Alte intervenții:

- Sâmbătă, 13 noiembrie, în jurul orei 12.40, branșament de gaz rupt în urma unei manevre greșite a unui autoturism la Spitalul din orașul Sovata. Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata. La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție de la furnizorul de gaze naturale.

Lasă un comentariu