LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA 0-2! AM SPERAT DEGEABA!

Distribuie pe:

Reprezentativa României a ratat, duminică seară, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, înche-ind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă și Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în fața Islandei, astfel că a ajuns la baraj. Clasamentul final al grupei J: Germania - 27 de puncte, Macedonia de Nord - 18 puncte, România - 17 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la baraj pentru CM.

SPANIA - ROMÂNIA, 107-52, ÎN PRELIMINARIILE CE 2023 LA BASCHET FEMININ

Naționala de baschet feminin a României a fost învinsă duminică, în deplasare, de reprezentativa Spaniei, scor 107-52 (46-27), în al doilea meci din grupa C preliminară a Campionatului European din 2023. Principalele marcatoare ale partidei au fost Etxari și Conde, câte 21 puncte, pentru Spania, respectiv Ghizilă 14, pentru România. În primul meci din grupa C, tricolorele au dispus pe teren propriu de echipa Islandei, scor 65-59. Celelalte partide ale României în grupă se vor juca după programul: cu Ungaria (24 noiembrie 2022, acasă), cu Islanda (27 noiembrie, deplasare), cu Spania (9 februarie 2023, acasă) și cu Ungaria (12 februarie, deplasare). Din cele 10 grupe preliminare se vor califica la turneul final al Campionatului European din 2023 prima clasată în fiecare grupă, plus alte patru echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament. La turneul final al CE 2023 sunt calificate direct gazdele competiției, Israel și Slovenia.

NICOLAE STANCIU, DUPĂ CE ROMÂNIA RATEAZĂ BARAJUL PENTRU CUPA MONDIALĂ: “NU SUNTEM PRIMA GENERAȚIE CARE NU SE CALIFICĂ”

România a reușit să o învingă pe Liechtenstein la Vaduz, scor 2-0. Totuși, rezultatul meciului Macedonia de Nord - Islanda, 3-1, face ca tricolorii să nu prindă barajul pentru Cupa Mondială. Nicolae Stanciu, jucătorul echipei naționale, a vorbit despre meciul de duminică, dar și despre ratarea barajului pentru Cupa Mondială! “E o dezamăgire mare, dar cum am spus după meciul cu Islanda, că dacă nu se va întâmplă o minune azi, calificarea am pierdut-o noi acasă cu Islanda, în care depindeam doar de noi. Dezamăgirea a fost atunci. Mai erau speranțe, dar era clar că nu mai depindeam de noi. Având în vedere de rezultatul Macedoniei în Armenia, era destul de greu să crezi că vor egala. Eu doar am auzit lumea bucurându-se și m-am gândit că s-a marcat acolo, dar noi am încercat să stăm concentrați să nu se facă o surpriză aici. Nu știu, nu mai cunosc atât de în amănunt situația cluburilor din România, dar de exemplu, acolo, în Cehia, nu există patroni care vorbesc în presă, nu vezi întârziere de salariu, se întâmplă doar lucruri normale în străinătate. Cred că echipele dacă ar juca în grupe an de an, probabil că se vor schimba multe. Normal ca înainte de fiecare campanie, credem. Nu suntem prima generație care nu se califică, dar la precedentele campanii s-a terminat pe locul 4. Acum am fost aproape. A început să se lege o echipă și tineri jucători joacă în campionate bune, suporterii ar trebuie să aibă încredere. Discuțiile cu Rădoi le-am avut înainte, nu doar eu, ci mai mulți. A zis că va vorbi după meci. Așteptăm”, a declarat Stanciu la PRO X, după meciul cu Liechtenstein. Ratarea barajului înseamnă și că România nu se califică pentru a 6-a oară consecutiv la un Campionat Mondial, după edițiile Coreea de Sud/Japonia 2002, Germania 2006, Africa de Sud 2010, Brazilia 2014, Rusia 2018, urmând absența de la Qatar 2022.     

HORIA TECĂU, LA ULTIMA COMPETIȚIE DIN CARIERĂ!

Horia Tecău ar fi declarat, la Torino, că se va retrage din cariera de jucător după Turneul Campionilor, potrivit unor informații care circulă pe rețelele de socializare. Informația a fost anunțată de Moritz Lang, jurnalist la “Sky Sport” Germania, confirmată de fosta jucătoare Annabel Croft, acum comentator sportiv, la Amazon Prime și prezentată de publicația de limbă spaniolă puntodebreak.com. Tecău, 36, și coechipierul său, germanul Kevin Krawietz, au debutat, duminică, la Turneul Campionilor, în meciul cu echipa croată Nikola Mektici/Mate Pavici, pe care l-au pierdut. Cei doi au fost învinși, cu scorul de 6-4, 6-4, de cuplul croat, după un meci de o oră și 17 minute. În carira sa, Horia Tecău, acum pe locul 19 ATP la dublu, fost numărul 2 mondial, a câștigat 38 de trofee, dintre care trei de grand slam, Wimbledon, în 2015, US Open, în 2017, ambele în echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer, și Australian Open la dublu-mixt, în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands. Tot cu Rojer, el a cucerit trofeul la Turneul Campionilor, în 2015, iar cu Florin Mergea a obținut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Din tenis, Horia Tecău a câștigat premii brute de peste 5,8 milioane de dolari.

“RUȘINE MONDIALĂ”. PRESA PORTUGHEZĂ, DUPĂ RATAREA CALIFICĂRII LA CM DE FOTBAL

Portugalia a ratat calificarea directă la Mondialul din Qatar 2022 în favoarea Serbiei, iar presa lusi-tană i-a făcut praf pe Cristiano Ronaldo și elevii lui Fernando Santos. Cele mai importante ziare din Porgualia au scris despre dezastrul fostei campioane europene.

Renato Sanches a deschis scorul în minutul 2 și Portugalia părea că se îndreaptă spre calfiicarea directă la CM 2022. Dusan Tadic, în minutul 33, a egalat, iar apoi Mitrovic a dat lovitura decisivă în minutul 90, trimițându-i pe lusitani la baraj. Presa din Portugalia n-a ratat ocazia să-i facă praf pe jucători.

“Rușine mondială”, “Mizerabilii”, “Eclipsă totală” sunt doar câteva din titlurile apărute în publicațiile portugheze. “Naționala a avut totul în favoarea sa și au dat cu piciorul. Barajul reprezintă pedeapsa pe care o merită”, au scris și cei de la “O Jogo”. Portugalia a terminat pe locul doi în clasamentul grupei A din preliminariile CM 2022, cu 17 puncte, la trei în spatele Serbiei. Astfel, echipa lui Cristiano Ronaldo va ajunge la baraj, unde pleacă din postura de favorită și, teoretic, va întâlni un adversar facil pentru ultima șansă de a obține biletele pentru turneu final din Qatar.

MIREL RĂDOI NU VA MAI CONTINUA

Mirel Rădoi a decis ca după ratarea barajului pentru Cupa Mondială 2022 să renunțe la banca tehnică a echipei naționale! “Tricolorii” au încheiat grupa J pe locul 3 și au ratat barajul pentru Cupa Mondială. “Este ultima conferință de presă ca selecționer. Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Nu există o demisie, contractul se încheie. Am luat decizia finală de a nu continua. Nu mi-a fost ușor. Le-am comunicat băieților”, a spus Rădoi la conferința de presă. “Pozitiv sunt multe lucruri care ne-au bucurat, ne-am pus amprenta, cu joc de posesie de la portar. În ultima treime am pus presiune. Sunt lucruri care trebuie să continue, indiferent de cine va fi, pentru că jucătorii care sunt acum la națională sunt de profilul ăsta. Dacă vom începe să-i retragem în propriul careu, atunci vom rata o nouă calificare, ca în această campanie. Conform contractului, nu am îndeplinit obiectivul, cele două locuri, condiția necesară pentru a vedea ce să facem. Știind despre perioada asta, am zis că după ce s-a terminat, nu mai continui. Dacă era pe o perioadă mai lungă, poate stăteau altfel lucrurile. Cred că următorului selecționer i-ar trebui un contract mai lung”, a adăugat Rădoi.  

LEWIS HAMILTON A CÂȘTIGAT ÎN BRAZILIA DUPĂ O REVENIRE FABULOASĂ!

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Braziliei, asta după ce plecase în cursă de pe poziția a zecea. Britanicul a fost descalificat vineri, în calificări, din cauza unei neregularități a monopostului. Hamilton a fost însă senzațional în cursa de la Interlagos și l-a depășit pe Verstappen, care a fost pe primul loc 59 de tururi. Podiumul brazilian a fost completat de Max Verstappen și de Valtteri Bottas, care plecase din pole. Hamilton nu mai câștigase de pe 26 septembrie, din Rusia. Verstappen este lider în clasamentul general, cu 14 puncte în fața lui Hamilton. La constructori, Mercedes are 11 puncte peste Red Bull. (S.C.)

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu