KARATEKA SMARA TĂLMĂCEAN, DE LA ACS KYO FIGHTERS TG. MUREȘ, A CUCERIT ARGINTUL LA EUROPENE

Distribuie pe:

România a cucerit cinci medalii, dintre care două de argint și trei de bronz, la Campionatul European de karate shinkyokushin, competiție desfășurată în perioada 13-14 noiembrie, la Oradea. Printre performerii țării noastre s-a numărat Smara Tălmăcean, de la clubul ACS Kyo Fighters Tg. Mures, care a obținut medalia de argint în proba de kumite, rezervată cadeților (Under 16 ani). Smara Tălmăcean a învins, pe rând, trei karateka din Ucraina, Israel și Bulgaria, calificându-se în finală, unde a cedat, însă, în fața unei sportive mai experimentate din Lituania. Celălalt reprezentant al clubului Kyo Fighters Tg. Mures, Silviu Linca, a participat la categoria tineret (Under 21), unde a pierdut, în primul meci, în fața unui sportiv din Georgia, care ulterior a devenit vicecampion european. Ambii sportivi târgumureșeni au fost la primul lor concurs de nivel european din carieră.

ECHIPA CSS TG. MUREȘ, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA LUPTE LIBERE

Luptătorii de la Clubul Sportiv Școlar Tg. Mureș au cucerit 6 medalii, dintre care 2 de aur și 4 de argint, la Campionatul Național Individual pentru juniori, competiție ce a avut loc, sâmbătă și duminică, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioni naționali, Biro Kriztian și Alex Matea, în timp ce medaliile de argint au fost câștigate de Gombos Erik, Csiki Ervin, Nyulas Elod și Lifschitz Andreea. Prestații meritorii au avut și Dali Botond și Megyesi Csaba, care au terminat pe locurile 4, respectiv 5 la categoriile lor de greutate. În urma acestor rezultate, Clubul Sportiv Școlar Tg. Mureș a terminat pe locul I în clasamentul cluburilor la lupte libere. În competiția pe echipe, CSS Tg. Mureș, împreună cu CSS Odorheiu Secuiesc, a ocupat primul loc în ierahia finală, devenind campioană națională la juniori Under 20. Luptătorii de la CSS Tg. Mureș sunt pregătiți de antrenorii Fazakas Csaba, Dragoș Vlad și Gyarmati Ferenc.

La Europenele de karate shinkyokushin de la Oradea au fost prezenți aproape 450 de sportivi din 20 de țări.

UMILINȚĂ PENTRU “TRICOLORII” LUI BOGDAN LOBONȚ ÎN ITALIA

La Sassuolo, naționala U20 a României a suferit o înfrângere șocantă prin prisma scorului, 0-7 cu Italia U20, dar și umilitoare, chiar dacă vorbim despre un adversar puternic. La final, selecționerul “tricolorilor”, Bogdan Lobonț, a încercat o explicație. A vorbit în italiană pentru jurnaliștii locali. “Acasă jucăm bine, dar în deplasare avem evoluții mai puțin bune, precum cea de aici. Nivelul a fost mai ridicat decât cu ceea ce eram noi obișnuiți în România, dacă ne referim la echipele de club, iar asta se reflectă și în evoluțiile echipelor naționale, inclusiv la cea de seniori”, a spus Lobonț. Înainte de 2-1 cu Polonia, trupa lui Lobonț a pierdut cu Germania, 0-4, iar cu Anglia a fost 1-6.

Naționala U20 a României a fost înființată de FRF în acest an. De la înființare, pe lângă partidele menționate, echipa antrenată de Bogdan Lobonț a mai jucat cu Portugalia, pe care a învins-o cu 2-1 și a bătut Cehia tot cu 2-1.

BASCHETBALIȘTII MUREȘENI LIDERI ÎN CLASAMENT

Echipa CSM Târgu-Mureș s-a impus luni, 15 noiembrie, pe teren propriu, cu scorul de 145-40, în fața formației Eagles București. Partida a contat pentru etapa a doua a Ligii I de baschet masculin. Alte rezultate ale rundei a doua: Știința București - Politehnica Iași 137-68, Agronomia București - Ulisse București 78-55, CSM 2 Oradea - Universitatea Craiova 125-53, Universitatea Cluj-Napoca - CSU 2 Sibiu 96-91 și Laguna București - Ralph Brașov 67-49. În fruntea clasamentului a revenit CSM Târgu-Mureș, formație antrenată de George Trif, urmată de Știința București și Agronomia București, toate trei cu câte 4 puncte.

ROMÂNIA VA MERGE FĂRĂ CRISTINA NEAGU LA CAMPIONATUL MONDIAL!

Federația Română de Handbal a anunțat, luni, lotul de 21 de jucătoare convocat de antrenorul Adrian Vasile în vederea pregătirii și participării la CM din Spania. Reunirea are loc pe 23 noiembrie, iar pe listă se află și pivotul Crina Pintea, revenită după o accidentare gravă. Lotul convocat de Adrian Vasile este format din jucătoarele: portari - Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă; jucătoare de câmp - Bianca Bazaliu, Oana Borș, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoșer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Alexandra Subțirică, Ana Maria Tănăsie, Sorina Tîrcă și Mădălina Zamfirescu. Reunirea va avea loc pe 23 noiembrie, la București, iar de Ziua Națională, pe 1 decembrie, delegația României va pleca spre Spania. Din lotul României nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a anunțat că ia o pauză de la echipa națională, după ratarea calificării la JO de la Tokyo. Neagu nu este accidentată, doar că preferă să se protejeze după repetatele accidentări pe care le-a avut, astfel România va merge la Campionatul Mondial fără cea mai bună jucătoare.

Forul internațional de handbal (IHF) a anunțat că toți participanții la Campionatul Mondial feminin, care debutează pe 1 decembrie, trebuie să fie vaccinați anti-COVID-19 sau să facă dovada trecerii prin boală, iar la sosire trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

România va evolua în grupa C, cu reprezentativele Norvegiei, Kazakhstan și Iran, la Castello. Tricolorele vor debuta pe 3 decembrie, cu Iran. Va fi primul Campionat Mondial cu 32 de echipe. Campioana mondială en-titre este Olanda.

NAȚIONALA ROMÂNIEI CAUTĂ SELECȚIONER. ANUNȚ DINSPRE FRF DESPRE EDI IORDĂNESCU

Plecarea lui Mirel Rădoi de pe banca naționalei României s-a petrecut în același timp cu rezilierea amiabilă a contractului lui Edi Iordănescu de FCSB. Dinspre Federația Română de Fotbal a venit o reacție privind posibilitatea ca fiul fostului selecționer să ajungă pe banca primei reprezentative. Gigi Becali a ales să se despartă de Edi Iordănescu, cel despre care s-a scris că ar fi în vederile echipei naționale a României. Totuși, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a oferit o actualizare a situației. “E bun, a câștigat titlul, a câștigat trofee. Are dreptate că nu l-a căutat nimeni, din ce știu eu. Din ce știu eu nimeni n-a fost căutat cât naționala a avut selecționer.

Finalul contractului (n.r. - lui Mirel Rădoi) e pe 30 noiembrie”, a declarat Andrei Vochin, pentru Telekom Sport. De asemenea, consilierul președintelui FRF a mai anunțat că și-ar dori ca Mirel Rădoi să rămână pe banca tricolorilor și a oferit câteva argumente în acest sens. “MM Stoica a zis că cele mai bune antrenamente le-a văzut la el. Nici acum nu înțeleg... Posibil are ceva la echipa națională!”, a susținut Gigi Becali. La o zi distanță după ce omul de afaceri a dat declarația, Iordănescu junior a dorit să precizeze că nu a fost contactat pentru a ocupa locul vacant lăsat de Mirel Rădoi. FRF va începe căutările pentru un nou selecționer, după ce antrenorul din preliminarii a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu