GARBINE MUGURUZA A CÂȘTIGAT TURNEUL CAMPIOANELOR

Distribuie pe:

Garbine Muguruza, locul 5 WTA, a devenit, noaptea trecută, prima spaniolă câștigătoare a Turneului Campioanelor, ea impunându-se în finala ediției din acest an în fața estonei Anett Kontaveit, numărul 8 mondial, scor 6-3, 7-5. Finala de la Guadalajara a durat o oră și 38 de minute. Pentru Muguruza este al zecelea trofeu la simplu, al treilea din 2021 (după Dubai și Chicago). “În acest moment mă simt extrem de fericită și ușurată, pentru că este un turneu la care am avut probleme la început, iar apoi am reușit să joc bine. Înseamnă mult pentru mine să câștig un turneu atât de mare în America Latină. Este pur și simplu perfect. Sunt fericită că mi-am demonstrat mie însămi din nou că pot fi cea mai bună, că pot fi «maestra», cum spunem noi în spaniolă. Este o recompensă pentru un an atât de lung. Eu și echipa mea am muncit mult. Acest trofeu, acum, aici, aici... este cel mai frumos sentiment. Nici măcar clasamentul. Doar pur și simplu să îl ating și să îl duc acasă. Este un fel de a spus: «Am reușit»“, a declarat spaniola după finală. Ca urmare a succesului de noaptea trecută, Garbine Muguruza va încheia anul pe locul 3 în clasamentul mondial, cea mai bună clasare a sa pe final de sezon după 2017, când a încheiat pe locul 2.

ROMÂNIA ȘI-A AFLAT POSIBILII ADVERSARI DIN LIGA NAȚIUNILOR!

După finalul campaniei de calificare la CM 2022, echipa națională va intra din nou în competiții oficiale, Liga Națiunilor oferind un parcurs care garantează 3 locuri la turneul final EURO 2024. Următoarea ediție a Campionatului European, care va fi găzduită în 2024 de Germania, va însemna 23 de echipe plus țara gazdă. Din preliminariile clasice pentru EURO se vor califica 20 de echipe (câștigătoarele și locurile 2 din cele 10 grupe). Pentru celelalte 3 echipe vor lupta naționalele necalificate prin preliminariile clasice, dar care au performat în Liga Națiunilor 2022/23!

Ne vom afla adversarii pe 16 decembrie, luna viitoare, în urma evenimentului organizat de UEFA la Montreux (Elveția).

România se află în Liga B a competiției, urna 3, alături de Israel, Serbia și Irlanda, așadar nu vom întâlni aceste echipe. Vom avea un adversar din fiecare dintre urnele 1, 2 și 4 ale Ligii B: Urna 1 - Ucraina, Suedia, Bosnia și Herțegovina, Islanda; Urna 2 - Finlanda, Norvegia, Scoția, Rusia; Urna 4 - Slovenia, Muntenegru, Albania, Armenia. Având în vedere organizarea CM 2022 la finalul anului viitor, ediția Ligii Națiunilor se va comprima astfel încât partidele vor avea loc în doar două luni, iunie și septembrie 2022! Practic, 4 din cele 6 meciuri ale grupei vor avea loc în iunie!

FLENSBURG - DINAMO 37-30. ECHIPA LUI XAVI PASCUAL ESTE PE ULTIMUL LOC ÎN GRUPĂ

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă miercuri, în deplasare, pentru a cincea oară în grupa B a Ligii Campionilor, scor 37-30 (14-14), cu formația SG Flensburg Handewitt. Principalii marcatori ai partidei au fost Wanne 8 goluri, pentru gazde, respectiv Shebib 9, pentru Dinamo. Tot miercuri s-a mai jucat partida dintre HC Motor - Veszprem, scor 29-27. Anterior, Dinamo București a obținut următoarele rezultate în grupa B: 32-29 cu Kielce, 30-41 cu PSG, 26-27 cu FC Porto, 32-36 cu FC Barcelona, 27-28 cu HC Motor și 31-29 cu Veszprem. După șapte etape, Dinamo București coboară pe ultimul loc al grupei, al 8-lea, cu 4 puncte. În următoarea etapă, campioana României va juca pe teren propriu, tot cu Flensburg, pe 25 noiembrie. După disputarea partidelor tur-retur în ambele grupe ale Ligii Campionilor, încep fazele eliminatorii, din 30 martie 2022, play-off și sferturi, iar Turneul Final Four va avea loc pe 18-19 iunie.

REVANȘĂ LUATĂ DE U BT CLUJ! ARDELENII S-AU IMPUS ÎMPOTRIVA LUI HAPOEL HOLON

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins miercuri, pe teren propriu, după două reprize de prelungiri, formația israeliană Hapoel Holon, scor 106-101 (37-46, 83-83, 94-94), în etapa a 4-a din grupa G a Basketball Champions League. Principalii marcatori ai partidei au fost Stipanovic 29 puncte, pentru U BT Cluj, respectiv Misgav 19, pentru oaspeți. În cealaltă partidă a grupei, între Happy Casa Brindisi și Darüșșafaka Basketbol, scor 82-73. Anterior, U BT Cluj a obținut următoarele rezultate în grupa G: 66-60 cu Darüșșafaka Basketbol, 76-71 cu Happy Casa Brindisi și 68-78 cu Hapoel Holon. După patru runde, clujenii au 7 puncte, pe primul loc în grupă. În runda următoare, U BT Cluj va evolua pe teren propriu, cu Happy Casa Brindisi, în 15 decembrie. Până atunci se va juca și restanța din etapa a 2-a, dintre Darüșșafaka Basketbol și Hapoel Holon.

U BT Cluj evoluează în premieră în grupele BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Ei au câștigat turneul preliminar al competiției din acest sezon, în septembrie, la Peristeri.

UEFA A FOST MAI “BLÂNDĂ” CU UNGARIA

UEFA a redus miercuri, în apel, sancțiunea impusă la începutul lunii iulie Federației ungare de fotbal pentru “comportament discriminatoriu al suporterilor săi'' în timpul EURO, reducând de la trei la două partidele pe care maghiarii le vor juca fără spectatori, scrie AFP. Pe de altă parte, a fost menținută amenda de 100.000 de euro aplicată Federației maghiare (MLSZ), precum și obligația de a afișa pe stadion un banner cu textul “#EqualGame”, cu referire la campania antidiscriminare a UEFA. Ungaria s-a ales cu sancțiuni din partea UEFA după scandări rasiste ale suporterilor săi la adresa jucătorilor de culoare ai Franței, la EURO 2020, în partida de la Budapesta din iunie, precum și din cauza unor bannere cu caracter homofob. Și FIFA a sancționat Federația maghiară ca urmare a incidentelor de la partida cu Anglia, din preliminariile CM 2022.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu