PROGRAMUL DE FINANȚARE ȘTIINȚESCU 4.0 - DIN TAINELE METEOROLOGIEI

Distribuie pe:

În perioada iunie - noiembrie 2021, se derulează proiectul inedit “E Vremea Ta”, coordonat de echipa Palatului Copiilor Târgu-Mureș - structura Iernut, implementat și finanțat prin programul de finanțare Științescu 4.0. Prin intermediul acestuia s-a amenajat cabinetul de Meteorologie cu aparate de ultimă generație (telescop, stație meteorologică profesională, termometre, truse pentru analiza apei și a solului, precum și alte materiale didactice necesare studiului meteorologiei). Beneficiari sunt elevii din localitatea Iernut. Astfel, elevii de la Cercul de Meteorologie au posibilitatea de a studia și observa astrele cu un telescop performant și învață despre fenomenele meteorologice întâlnite atât în spațiul local, cât și în alte zone.

Programul se numește “E Vremea Ta”, iar echipa de implementare, formată din cadre didactice și elevi, are un nume sugestiv - CELSIUS. Coordonatorul proiectului este Molnar Annamaria, profesor titular la Palatul Copiilor Târgu- Mureș/structura Iernut.

În cadrul activităților practice derulate până acum, elevii au îmbinat utilul cu plăcutul, știința cu cercetarea, cu scopul de a cunoaște cât mai mult din tainele meteorologiei. De asemenea, au învățat să lucreze în echipă, și-au dezvoltat gândirea critică și imaginația, au fost curioși să studieze și să descopere lucruri noi.

Lasă un comentariu