Timp de preparare -5 minute; Timp de gătire - 25 minute; Timp Total: 30 minute. Porții: 12 bucăți.
Ingrediente:
- 150 g fulgi de ovăz;
- 3 banane (cca. 360 g banane decojite).
Decor (opțional):
- bucățele de ciocolată amăruie;
- mix de nuci și alune tocate;
- mix de semințe;
- stafide sau alte fructe uscate.
CUM SE FAC ACESTE FURSECURI CU OVĂZ ȘI BANANE
* Am cântărit bananele decojite și apoi ovăzul. Bananele le-am procesat cu robotul până au devenit o pastă moale, apoi le-am amestecat cu fulgii de ovăz. Am acoperit compoziția cu folie alimentară de plastic (lipită direct la suprafață, ca să nu se oxideze) și am lăsat totul o oră pe masa de bucătărie. În acest răstimp, fulgii de ovăz se umezesc și se umflă.
* Dacă doriți, puteți pune în compoziție și stafide, curmale sau smochine tocate sau alte fructe confiate.
* Mi-am pregătit și câteva toppinguri: nuci și alune tocate din cuțit, semințe și bucățele de ciocolată (puteți folosi picături de ciocolată). Cei care țin post nu vor alege ciocolată....
* Am preîncins cuptorul la 180°C (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz).
* Am copt fursecurile 25 de minute la 180°C.