MUREȘEANCA HERCZEG ANDREEA, CONVOCATĂ LA ECHIPA NAȚIONALĂ

Distribuie pe:

Reprezentativa feminină de fotbal a României va întâlni, la 26 și 30 noiembrie, echipele Republicii Moldova și Italiei, în două jocuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2023. Printre jucătoarele convocate de selecționerul Florin Bratu se numără și ludușeanca Andreea Herczeg, legitimată la echipa ungară Viktoria Haladas. Selecționata tricoloră a disputat până acum trei jocuri în această campanie de calificare. În luna septembrie, a învins, pe teren propriu, Croația și Lituania, cu 2-0, respectiv 3-0, iar apoi, în octombrie, a pierdut, în deplasare, în fața Elveției, cu 2-0. Elveția și Italia au câte 4 victorii și ocupă primele locuri în clasamentul grupei, cu câte 12 puncte, iar România se află pe trei, cu 6 puncte.

SPORTIVI DIN MUREȘ VOR REPREZENTA ROMÂNIA LA MONDIALELE DE TEQBALL

România va participa cu cinci sportivi la cea de-a IV-a ediție a Campionatelor Mondiale de teqball, care va fi organizată în perioada 8-11 decembrie 2021, în localitatea Gliwice, din Polonia. Cei cinci sunt Barabási Kinga și Dakó Katalin, ambele de la Transilvania Tg. Mureș, respectiv Gyorgydeak Apor, Ilyeș Szabolcs și Miloș Tunde, toți trei de la clubul Gobek Odorheiu Secuiesc. La Mondialele din Polonia vor avea loc întreceri la 5 probe, respectiv simplu și dublu masculin, simplu și dublu feminin și dublu mixt. În probele de simplu și dublu masculin, precum și la dublu mixt, fiecare țară va fi reprezentată de câștigătorii competițiilor naționale, din circuitul challenger, în timp ce la probele noi, simplu și dublu feminin, nefiind organizate competiții oficiale naționale, participarea se va face pe bază de invitație din partea federației internaționale. Potrivit Federației Române de Teqball, în proba de simplu masculin, Györgydeák Apor va fi principalul favorit. Sportivul harghitean este, în prezent, lider în ierahia mondială a probei, devansându-l pe campionul mondial en-titre, Blazsovics Adam, din Ungaria.

PE CINE VA SUSȚINE TĂTĂRUȘANU LA CAMPIONATUL MONDIAL DUPĂ CE ROMÂNIA A RATAT CALIFICAREA

România a fost la un pas de a prinde barajul pentru Campionatul Mondial, însă selecționata condusă de Mirel Rădoi s-a scos singură din cursă pe finalul campaniei de calificări. “Tricolorii” aveau nevoie de victorie în ultimele două meciuri, împotriva ultimelor două clasate, Islanda și Liechtenstein, însă au reușit doar să remizeze cu naționala nordică. Astfel, Macedonia de Nord, care a câștigat ultimele două partide, ne-a luat-o în față și s-a calificat la baraj, terminând la un punct în fața noastră.

Inimile fanilor și jucătorilor români au fost frânte de un nou eșec răsunător al echipei naționale, care s-a soldat cu plecarea lui Mirel Rădoi de pe banca naționalei, care va fi oficial liber de contract pe 1 decembrie. Ciprian Tătărușanu, retras de la echipa națională de aproximativ un an, a urmărit de acasă eliminarea României, care, evident, nu i-a picat bine. Portarul lui AC Milan a recunoscut că nu a fost fericit în legătură cu ratarea calificării și că va susține naționala Italiei la Mondialul din 2022.

Italia nu este nici ea calificată, însă după ce a remizat ultima partidă, cu Irlanda de Nord, și a încheiat grupa pe locul secund, în spatele Elveției. Astfel, campioana europeană va fi nevoită să treacă prin baraj pentru a ajunge în Qatar. “Am urmărit echipa mea națională și nu am fost fericit, pentru că a ratat calificarea acasă, contra Islandei. Aveam nevoie de un singur gol, pentru a merge la baraj. Acum, îi țin pumnii Italiei”, a declarat Ciprian Tătărușanu, pentru Milan TV.

Alături de echipa națională, Ciprian Tătărușanu a ajuns la un singur turneu final, Campionatul Mondial din 2016, unde a fost titular în fiecare partidă.

Atunci, România a fost repartizată într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania și a reușit să strângă doar un punct, fiind eliminată încă din prima rundă a competiției.

COMPONENȚA ECHIPEI DE CUPA DAVIS A ROMÂNIEI PENTRU MECIUL CU PERU

Marius Copil, Horia Tecău, Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi Adrian Boitan vor face parte din echipa de Cupa Davis a României la meciul cu Peru de la Cluj-Napoca, programat la 27 și 28 noiembrie. Intâlnirea contează pentru Grupa Mondială I - Knockout, iar echipa care va câștiga va juca în 2022, în calificările Cupei Davis, pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naționale din lume. Căpitanul nejucător Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea va miza la partida cu Peru pe valoarea și experiența lui Marius Copil și Horia Tecău și pe entuziasmul tinerilor și talentaților Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi-Adrian Boitan, scrie frt.ro. Peru se va deplasa la Cluj-Napoca cu sportivii Juan Pablo Varillas, Nicolas Alvarez, Conner Huertas del Pino, Arklon Huertas del Pino și Sergio Galdos, căpitan-nejucător fiind Americo Venero.

Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în zilele de 27 noiembrie 2021, de la ora 12.00, și 28 noiembrie 2021, de la ora 11.30, și vor fi transmise în direct la Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport. În actualul context epidemiologic, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit ca toate evenimentele sportive să se desfășoare fără spectatori.

DAVID POPOVICI, NOMINALIZAT LA TITLUL DE CEL MAI BUN TÂNĂR SPORTIV EUROPEAN ÎN 2021

Sportivul dinamovist David Popovici este unul dintre cei cinci finaliști care luptă pentru titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021. “Nominalizarea pentru Premiul Piotr Nurowski 2021 mă onorează și sunt mândru că un român este apreciat de către Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de «Cel mai bun tânăr atlet european» în sporturile de vară. Ceilalți 4 nominalizați sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding); Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo); Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică); Adriana Vilagos din Serbia (atletism). Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021. Țineți-mi pumnii!”, a scris Popovici, pe Facebook.

SIMONA HALEP VA PARTICIPA LA UN TURNEU DEMONSTRATIV ÎN AFRICA DE SUD, ÎN DECEMBRIE

Simona Halep va participa la un turneu demonstrativ la Johannesburg (Africa de Sud), în perioada 18-19 decembrie. Potrivit presei internaționale, la turneul Africa Cares vor mai fi prezente fostele legende WTA, Venus Williams și Martina Hingis. Un alt participant va fi Khololwam Montsi, considerată o stea în ascensiune în Africa de Sud, dar în prezent pe locul 780 ATP. Ceilalți participanți vor fi anunțați în două săptămâni. 

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu