VICTORIE PENTRU BASCHETBALIȘTII MUREȘENI

Distribuie pe:

Etapa a 3-a contând pentru Liga I de baschet masculin a debutat duminică, 21 noiembrie, cu jocurile: Politehnica Iași - CSM Tg. Mureș 70-121, Eagles București - CSM 2 Oradea 40-85, Ralph Brașov - Știința București 49-116 și Ulisse București - Laguna București 43-86. Cu victoria, concludentă, obținută în Copou, mureșenii antrenați de George Trif se mențin lideri în campionat. “Din cei 12 jucători deplasați la Iași, 11 au punctat. Dintre ei, cei mai eficienți au fost căpitanul Sánta Szabolcs și Goran Martiniæ, cu câte 20 de puncte. Primul a avut 7 recuperări, al doilea 7 pase decisive”, scrie pe pagina oficială de socializare a grupării CSM Tg. Mureș.

Sâmbătă, 20 noiembrie, a avut loc o restanță din etapa inaugurală: Ralph Brașov - CSM 2 Oradea 67-83. Etapa a 4-a este programată în jurul datei de 5 decembrie.

MĂGURA CISNĂDIE, A TREIA ECHIPĂ DIN ROMÂNIA CALIFICATĂ ÎN GRUPELE EUROPEAN LEAGUE LA HANDBAL FEMININ

Echipa de handbal feminin Măgura Cisnădie este a treia echipă din România care se califică în grupele European League, după ce a eliminat duminică, pe teren propriu, formația ungară DVSC Debrecen, scor 25-21 (15-9). În tur, scorul a fost egal, 22-22, iar cu 47-43 la general, Măgura Cisnădie ajunge în grupe. În această fază a ratat calificarea, tot duminică, formația Gloria Buzău, 27-31 și 26-26 cu Storhamar Handball Elite. Anterior a obținut calificarea SCM Râmnicu Vâlcea, 34-28 și 29-27 cu Amara Bera Bera. Vicecampioana en-titre Minaur Baia Mare a fost repartizată direct în grupele competiției.

EGALITATE ÎN DERBY-UL MUREȘEAN DE LIGA A 3-A

Unirea Ungheni și Avântul Reghin au terminat, vineri, la egalitate, scor 1-1, într-un meci din cea de-a 13-a etapă a Ligii a III-a de fotbal, seria a 9-a. Cei din Ungheni au deschis scorul în minutul 15, prin Victor Astafei, iar reghinenii au egalat în minutul 65, prin Adrian Murar.

Tot în seria a 9-a s-au consemnat rezultatele: Sănătatea Cluj-Sticla Arieșul Turda 1-2, Viitorul Cluj-Gloria Bistrița 2-2, CS Hunedoara-Unirea Alba Iulia 2-0 și Metalurgistul Cugir-CS Ocna Mureș 4-3.

În clasament conduce CS Hunedoara, cu 37 de puncte, fiind urmată de Metalurgistul Cugir cu 32 și Unirea Ungheni cu 25 de puncte. Avântul Reghin se află pe locul 6, cu 14 puncte.

CRISTINA NEAGU NU MERGE LA CAMPIONATUL MONDIAL! ADI VASILE, REACȚIE TOTAL NEAȘTEPTATĂ: “ASTA E FOARTE BINE PENTRU NAȚIONALĂ”

Echipa națională de handbal feminin a României va aborda Campionatul Mondial din luna decembrie fără Cristina Neagu, cea mai valoroasă jucătoare a noastră. Cristina Neagu a lipsit o singură dată de la Mondial, în 2011, când a fost accidentată. Întrebat despre lipsa lui Neagu de la națională, Adi Vasile, selecționerul, a avut o reacție ieșită din comun! “Vom merge la mondial încercând să obținem cea mai bună performanță pe care putem să o obținem și o să mergem la mondial în fiecare meci și o să ne batem cu oricine. Eu știu că numele vinde și că la orice întrebare trebuie să-i băgăm numele ei în întrebare și nu cred că este corect nici față de celelalte. Fiecare din celelalte componente ale echipei naționale se va exprima și o va face foarte bine, în contextul în care suntem, și suntem de jumătate de an, lucrăm la lucrul ăsta și dacă vreți este foarte bine că anul ăsta. Cristina face pauză de la mondial pentru că, dacă vrem o echipă foarte puternică, trebuie să jucăm fără ea și atunci cu ea, fiind mai bună, să jucăm și mai bine, așa că este foarte bine pentru echipa națională!”, a declarat Adi Vasile.

România va evolua în Grupa C alături de reprezentativele Norvegiei, Kazakhstanului și Iranului, urmând să debuteze împotriva celei de-a treia pe 3 decembrie. Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica în grupele principale. Lotul României pentru Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania: portari - Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă; jucătoare de câmp - Bianca Bazaliu, Oana Borș, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoșer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Alexandra Subțirică, Ana Maria Tănăsie, Sorina Tîrcă și Mădălina Zamfirescu.

S-A TRAS LINIE ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep se menține pe locul 20 WTA, cu 2.576 de puncte, în clasamentul WTA publicat luni. Aceasta este cea mai slabă clasare pentru cea mai bună jucătoare de tenis din România la sfârșit de sezon din 2012, când a fost pe locul 37. Anul 2013 a fost ultimul, până în prezent, în care ea a fost în afara Top 10 WTA. Halep a urcat de pe locul 22 WTA până pe locul 20 mondial săptămâna trecută, o ierarhie publicată cu întârziere de WTA, după încheierea Turneului Campioanelor. Pentru a treia oară la rând, australianca Ashleigh Barty a încheiat anul pe locul 1 WTA. Top 10 WTA este următorul: 1. Ashleigh Barty (Australia) - 7.582 de puncte; 2. Arina Sabalenka (Belarus) - 6.380; 3. Garbine Muguruza (Spania) - 5.685; 4. Karolina Pliskova (Cehia) - 5.135; 5. Barbora Krejcikova (Cehia) - 5.008; 6. Maria Sakkari (Grecia) - 4.385; 7. Anett Kontaveit (Estonia) - 4.351; 8. Paula Badosa (Spania) - 3.849; 9. Iga Swiatek (Polonia) - 3.786; 10. Ons Jabeur (Tunisia) - 3.455. Celelalte românce din Top 200 WTA ocupă următoarele poziții: Sorana Cîrstea se menține pe locul 38, cu 1.617 puncte; Irina Begu se menține pe locul 60, cu 1.076 puncte; Jaqueline Cristian se menține pe locul 71, cel mai bun din carieră la final de an, cu 954 de puncte; Elena-Gabriela Ruse se menține pe locul 85, cel mai bun din carieră la final de an, cu 859 de puncte; Ana Bogdan a coborât o poziție, până pe locul 113, cu 696 de puncte; Mihaela Buzărnescu a coborât o poziție, până pe locul 122, cu 615 puncte; Irina Bara a coborât o poziție, până pe locul 133, cu 573 de puncte. În această ierarhie mai pot interveni modificări până la finalul anului, în partea sa inferioară.

LEWIS HAMILTON A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL QATARULUI

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Qatarului, a 20-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Hamilton, care a pornit din pole-position pe circuitul Losail, a mai obținut șase victorii în acest sezon. “Este un sentiment minunat să obțin victorii consecutive înaintea ultimelor două curse”, a spus Lewis Hamilton după victorie. Pe locul doi s-a clasat olandezul Max Verstappen (Red Bull), iar pe trei a terminat spaniolul Fernando Alonso (Alpine). Pentru Alonso este primul podium de după 2014. “Incredibil. Șapte ani, în sfârșit am reușit. Am fost aproape la vreo două curse. A fost o duminică bună”, a declarat spaniolul. Verstappen a avut o penalizare de cinci locuri pe grila de start, astfel că a plecat de pe locul 7, iar finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a avut o penalizare de trei locuri, astfel că a plecat de pe poziția 6. Bottas a abandonat.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu