ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 19-21 noiembrie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 163 de intervenții, din care un incendiu, șase accidente rutiere, o misiune pirotehnică, opt alte situații de urgență și 146 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendii:

- Sâmbătă, 20 noiembrie, în jurul orei 15.10, incendiu ghenă de gunoi interioară produs în municipiul Târgu-Mureș, Bulevardul 1848. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Incendiul a fost lichidat înainte să se extindă.

Accidente rutiere:

- Sâmbătă, 20 noiembrie, în jurul orei 16.00, accident rutier produs în orașul Luduș, strada Ioan T. Olteanu. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. A fost vorba despre un accident produs între două autoturisme, iar în urma impactului, o victimă de cod galben a necesitat îngrijiri medicale. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Circulația spre localitatea Gheja a fost blocată pe toată durata intervenției.

- Duminică, 21 noiembrie, în jurul orei 1.20, accident rutier produs pe raza localității Petelea. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism care a pierdut controlul, acesta a acroșat două autoturisme parcate și a lovit o țeavă de gaz pe care a fisurat-o. A fost o singură persoană implicată, aceasta fiind de cod verde, care a primit asistență medicală de la echipajul de pe ambulanța SAJ. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

- Duminică, 21 noiembrie, în jurul orei 22.20, accident rutier produs pe raza localității Cuci. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. A fost vorba despre un impact produs între două autoturisme, iar în urma impactului, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, acestea fiind de cod galben. La fața locului s-au deplasat două ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers pe toată durata intervenției.

Misiuni pirotehnice:

- Duminică, 21 noiembrie, în jurul orei 13.00, muniție rămasă neexplodată găsită la suprafață în localitatea Breaza. Au intervenit pentru ridicarea acestuia și verificarea zonei echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. Aceștia au identificat în câmp un proiectil exploziv de calibru 75 mm. După ce a fost ridicat, proiectilul a fost transportat și depozitat în siguranță, urmând a fi distrus cu altă muniție rămasă neexplodată. Cel mai probabil, muniția provine din timpul conflictelor militare.

Alte intervenții:

- Duminică, 21 noiembrie, în jurul orei 12.00, câine căzut într-o fântână din localitatea Sărățeni, strada Vass. Pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata au intervenit pentru extragerea câinelui de aproximativ 70 kg. Acesta era căzut în fântâna din curtea unei case de locuit. După extragerea animalului, acesta a fost predat proprietarului, în siguranță și fără probleme.

Lasă un comentariu