TEHNOLOGIE PERFORMANTĂ PENTRU DETECTAREA... MINCINOȘILOR

Distribuie pe:

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv (TAU), citați de descopara.ro, au dezvoltat o nouă tehnologie bazată pe inteligența artificială pentru depistarea minciunilor, prin intermediul mișcărilor mușchilor faciali.

“Noua tehnologie ar putea contribui la dezvoltarea de camere și software capabile să detecteze minciunile în numeroase situații din viața reală. Cu ajutorul acestei noi tehnologii, am detectat minciuni spuse de participanții la studiu cu o acuratețe de 73%.

În cadrul studiului nostru, am identificat două grupe distincte de persoane care spun lucruri neadevărate, și anume cei care își activează mușchii obrajilor atunci când mint și cei care își activează mușchii din zona sprâncenelor.

Cercetarea a fost bazată pe o inovație dezvoltată la TAU, care a implicat utilizarea de autocolante imprimate pe suprafețe moi și care conțin electrozi ce monitorizează și măsoară activitatea mușchilor și a nervilor.

În viitor, astfel de electrozi pot deveni importanți în condițiile dezvoltării unui software video, conceput special pentru a identifica minciunile pe baza mișcărilor mușchilor faciali.

Această tehnologie poate fi utilă pentru detectarea, spre exemplu, a minciunilor spuse la bănci, pe aeroporturi, în cadrul interogatoriilor poliției ori la interviurile de angajare online, cu ajutorul camerelor de înaltă rezoluție”, afirmă oamenii de știință israelieni. (L.P.)

Lasă un comentariu