CAPITALA MARII UNIRI SE PREGĂTEȘTE DE SĂRBĂTOARE!

Distribuie pe:

Programul Zilei Naționale a României - 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia, cuprinde o ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României, concerte de muzică populară și muzică simfonică, spectacole de teatru, transmise live, dar și vernisaje, prezentări de cărți, expoziții, transmise cu respectarea contextului pandemic (hibrid online / live)

Joi, 25 noiembrie, și vineri, 26 noiembrie, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și la Sala Unirii vor avea loc sesiunea științifică “Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român. 103 ani de la Marea Unire (1918-2021), 99 de ani de la Încoronarea regilor României Mari la Alba Iulia” - transmisiune live -, precum și vernisajul Expoziției de fotografie istorică, de arhivă, “Ordinele Legiunii Române din Siberia”.

Marți, 30 noiembrie, în cadrul unor ceremonii militare, vor fi depuse coroane și jerbe de flori la statuile lui Ion C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul, Regele Ferdinand I și Regina Maria. De asemenea, va fi arborat Drapelul Național al României, pe esplanada Catedralei Încoronării. La Cimitirul Municipal, vor fi comemorate personalitățile Unirii: Samoilă Mârza și Ion Arion.

Miercuri, 1 Decembrie, după Marșul Unirii (itinerant - Gara Alba Iulia - Piața Tricolorului), vor avea loc primirea Soliilor din Cetățile de Scaun, reconstituirea istorică a momentului Unirii și citirea “Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia” (sala Unirii), urmată de un Te Deum, la Catedrala Încoronării și vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Unirii, în cadrul unui ceremonial militar.

Manifestările se vor încheia cu un spectacol de drone, în Parcul Unirii. (sursa foto - ziarulunirea.ro)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu