INCIDENȚA COVID-19 ÎN BUCUREȘTI - 2,87 DE CAZURI LA MIA DE LOCUITORI

Distribuie pe:

Rata de incidență a COVID-19 calculată la 14 zile pentru București este, miercuri, de 2,87 de cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe data de 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori.

În urmă cu o zi, incidența COVID-19 în București a fost 3,04. (AGERPRES)

RUSIA A ÎNTREPRINS EXERCIȚII MILITARE ÎN MAREA NEAGRĂ

Rusia a întreprins exerciții militare în Marea Neagră, cu implicarea a circa 10 avioane și câteva nave maritime, a anunțat Flota Rusă din Marea Neagră, informează miercuri Interfax și Reuters.

Exercițiile survin într-o perioadă de puternice tensiuni cu Ucraina, în timp ce SUA au exprimat îngrijorări cu privire la un posibil atac din partea Rusiei asupra vecinului său sudic, supoziție pe care Kremlinul a dezmințit-o ca fiind falsă.

Flota Rusă din Marea Neagră se află în Peninsula Crimeea, pe care Federația Rusă a anexat-o în 2014 de la Ucraina. Kievul vrea ca Rusia să-i restituie acest teritoriu.

SUA, Ucraina și NATO au acuzat Rusia de comportament amenințător la adresa Kievului în ultimele săptămâni, susținând că aceasta și-a sporit forțele în apropierea Ucrainei într-un mod neobișnuit.

Kievul și-a pierdut cea mai mare parte a capacităților sale navale în Marea Neagră după anexarea Crimeii de către Rusia, care a rechiziționat multe dintre navele sale. De atunci, Ucraina a încercat să-și reconstruiască forța navală cu ajutorul țărilor NATO.

IRANUL A EXECUTAT UN BĂRBAT CE AVEA LA MOMENTUL ARESTĂRII 17 ANI

Iranul a executat miercuri, în zori, un bărbat ce avea 17 ani în momentul arestării, a anunțat o sursă judiciară, în pofida apelurilor unor organizații de apărare a drepturilor omului, printre care Amnesty International, de a renunța la execuție, informează AFP.

Execuția lui Arman Abdolali, 25 de ani, a avut loc în închisoarea din Rajai Shahr, lângă Teheran, în conformitate cu „qesas", așa-zisa „lege a talionului" cerută de familia victimei, a anunțat site-ul autorității judiciare iraniene Mizan Online.

Amnesty a îndemnat pe 11 octombrie Iranul să renunțe la executarea acestui bărbat condamnat la moarte în 2015, în cadrul a ceea ce organizația de apărare a drepturilor omului calificase drept „proces profund inechitabil".

Arman Abdolali a fost declarat vinovat de uciderea iubitei sale „la finalul unui proces bazat pe «mărturii» obținute sub tortură", denunțase Amnesty.

Bărbatul a fost din nou condamnat la pedeapsa capitală în 2020, în timpul unui nou proces, pentru că tribunalul a apreciat că adolescentul era responsabil de acțiunile sale în absența unor dovezi privind contrariul, relatase Amnesty.

Lasă un comentariu