PREMIERUL DESEMNAT, NICOLAE CIUCĂ: CERTIFICATUL VERDE REPREZINTĂ O PRIORITATE!

Distribuie pe:

„Certificatul verde reprezintă o prioritate, suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului patru", a declarat, marți, premierul desemnat Nicolae Ciucă, după depunerea Programului de guvernare la Parlament.

El a făcut apel la parlamentari să adopte legea privind certificatul verde.

„Observăm că în celelalte țări din Europa se manifestă al cincilea val așa cum se numește el, ca atare, fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde", a mai declarat Ciucă.

Legea care impune certificatul verde la locul de muncă în mai multe domenii este în Camera Deputaților, după ce a fost respinsă de Senat.

Potrivit specialiștilor în sănătate (sursa - csid.ro), valul 5 al pandemiei de COVID-19 va lovi România în luna februarie a anului 2022, mai ales dacă ritmul lent de vaccinare se menține. Un studiu recent arată că doza a treia de vaccin crește de 10 ori nivelul anticorpilor, protejând de formele grave de boală 99% dintre persoanele vaccinate. Conform datelor analizate, eficiența celei de-a treia doze se observă la toate categoriile de vârstă, fără diferențe majore între segmente.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății Andrei Baciu a publicat, ieri, un grafic care arată că numărul de decese de coronavirus este invers proporțional cu rata de vaccinare. Pe primul loc în Uniunea Europeană este Portugalia, care, la o rată de vaccinare de 93%, are în ultimele 14 zile doar 15 decese la un milion de oameni. În schimb, România, aflată pe penultimul loc la rata de vaccinare, cu 43% dintre persoanele adulte complet imunizate, are 267 de decese la un milion de oameni. (I.S.)

Lasă un comentariu