PRINȚUL CHARLES ESTE ORTODOX

Distribuie pe:

Prințul Charles este moștenitorul Regatului Unit, el fiind fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, prințul Philip, Duce de Edinburgh. Prințul Charles s-a născut pe 14 noiembrie 1948, la Londra, și este una dintre cele mai cunoscute figuri regale din lume.

Prințul de Wales, cum mai este numit Charles, este recunoscut în lumea întreagă pentru acțiunile sale umanitare și faptul că atrage tot timpul atenția asupra problemelor climatice. Un lucru inedit legat de moștenitorul tronului britanic, îl reprezintă faptul că acesta a renunțat la Biserica Anglicană pentru a trece la cea Ortodoxă.

Vestea i-a luat prin surprindere pe ziariștii britanici, astfel că au căutat în istoria familiei regale legături cu Biserica Ortodoxă. Presa britanică a observat că Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta și tatăl lui Charles, este grec de religie ortodoxă, iar mama lui, prințesa Alice, bunica lui Charles, a fost călugăriță ortodoxă.

Prințul Charles a ales să treacă la religia ortodoxă, după o vizită la Muntele Athos și o discuție cu călugărul român, Dionisie Ignat. Acest eveniment a avut loc în anul 2.000, în a patra zi de Paște. Pentru părintele român era a nouzeci și una oară când prăznuia Învierea lui Iisus Hristos.

Când prințul Charles a ajuns la Muntele Athos, călugărul român era orb de ceva vreme, însă reușea să zărească lumina Mântuitorului mai bine ca niciodată. Cei doi au stat de vorbă o bună bucată de timp, însă nimeni nu știe ce s-a discutat.

După această vizită, Prințul Charles a revenit de câte ori a putut la Muntele Athos pentru a se revedea cu călugărul român. În seara zilei de 11 mai 2004, părintele Dionisie Ignat a părăsit această lume pentru a trece la cele sfinte, iar moștenitorul tronului britanic a fost alături de el pe ultimul drum.

Foto: basilica.ro

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu