GÂNDURI PENTRU ROMÂNIA

Distribuie pe:

“Unicul dor al vieții mele e să-mi văd națiunea mea fericită, pentru care după puteri am și lucrat până acuma”. (Avram Iancu)

***

“Opune-te numai celor care siluiesc voința poporului român. Opoziția față de eforturile altor patrioți români este o irosire de energie”. (Ion Rațiu)

***

“Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii”. (Regele Mihai)

***

“România este patria mea, restul sunt doar țări”. (Octavian Paler)

***

“Mai sunt multe de făcut în România. Dacă aceste locuri dispar, ar fi un rechizitoriu pentru o lume care și-a pierdut sufletul”. (Prințul Charles)

***

“Patria nu este numai pământul din care scoatem rente. Patria o face și limba, și istoria, și religia și tradițiile. A da cu piciorul în toate acestea este a se lepăda cineva de patria sa. Precum un părinte nu are dreptul a-și lăsa copilul fără instrucție, cu mai mare cuvânt el nu are dreptul de a-i da o educație antinațională, care face dintr-însul un element înstrăinat de țară”. (Spiru Haret)

***

“A-ți iubi țara nu înseamnă a fi naționalist”. (Liviu Rebreanu)

***

“România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie”. (Barbu Ștefănescu Delavrancea)

***

“Frumoasa țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic falnică printre națiuni, să fii cinstită, iubită și pricepută”. (Regina Maria)

Lasă un comentariu