ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 24-25 noiembrie 2021, pompierii mureșeni au fost solicitați la 56 de intervenții, din care - două incendii, un accident rutier, două alte situații de urgență și 51 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Miercuri, 24 noiembrie, în jurul orei 13.10, incendiu produs la biblioteca localității Sânger, strada Principală. S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari de la Punctul de lucru Luduș, Secția Sărmașu, SVSU Luduș și au fost prealertate celelalte subunități de intervenție. După executarea recunoașterii s-a constatat că este vorba despre un incendiu produs în interiorul hornului, cu degajări mari de fum. Pompierii militari au intervenit imediat pentru lichidarea acestuia, nefiind probleme deosebite.

- Miercuri, 24 noiembrie, în jurul orei 22.45, incendiu la o anexă gospodărească produs în orașul Luduș, strada Recoltei. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de lucru Luduș și pompierii voluntari din cadrul SVSU Luduș. A fost vorba despre un incendiu produs la o anexă gospodărească de aproximativ 20 mp. Aceasta a ars în totalitate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric.

Accidente rutiere:

- Miercuri, 24 noiembrie, în jurul orei 20.00, accident rutier produs pe raza localității Dumbrăvioara, strada Principală. Au asigurat măsurile specific de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme și o căruță, iar în urma impactului, trei victime au necesitat îngrijiri medicale, două de sex masculin, cod galben, și una de sex feminin, cod verde. După acordarea primului ajutor medical la fața locului, cele trei victime au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Din nefericire, cabalina care tracta căruța a suferit leziuni grave în urma accidentului și a fost eutanasiată de către medicul veterinar aflat la fața locului.

Pompierii militari împreună cu personal din cadrul Companiei de Administrare Drumuri Naționale au intervenit pentru degajarea carosabilului. Pe toată durata intervenției, drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Alte intervenții:

- Miercuri, 24 noiembrie, în jurul orei 11.10, țeavă de gaz spartă în localitatea Răzoare, strada Emil Rebreanu. Au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari de la Secția Sărmașu. A fost vorba despre o țeavă de gaz spartă în urma unor lucrări efectuate în zonă. La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție de la furnizorul de gaze naturale pentru remedierea problemei.

Controale în cadrul Programului pentru Școli al României

În numele Comisiei Județene pentru implementarea “Programului pentru Școli al României”, vă aducem la cunoștință că în cursul lunii octombrie a anului 2021, Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș a verificat condițiile de derulare a programului în două unități de învățământ preuniversitar din județul Mureș. Cu ocazia verificărilor nu au fost constatate neconformități. De asemenea, au fost derulate activități tematice dedicate consumului de fructe, legume, lapte și produse lactate în 25 unități de învățământ, fiind implicați peste 832 de elevi și 42 de cadre didactice.

Lasă un comentariu