AUTOSTRADA A3 ÎN ZONA TÂRGU-MUREȘ ESTE GATA DE INAUGURARE!

Distribuie pe:

Reprezentanții Asociației “Pro Infrastructură” au filmat, zilele trecute, lotul de 4,5 kilometri din Autostrada Transilvania și drumul de legătură, tot de 4,5 kilometri, din zona Metro-Azomureș.

“Proiectul este aproape finalizat. Antreprenorul general, STRABAG, mai are doar câteva parapete de protecție de instalat și unele mici zone cu marcaje de executat. Săptămâna aceasta se derulează procedurile depre recepție. Cu puțină voință administrativă și politică, se poate deschide circulația până la sfârșitul săptămânii viitoare, înainte de termenul contractual”, menționează sursa citată.

“Trăim în țara unde autostrăzile se execută în 7 ani (A10 Sebeș-Turda 1 și 2), ori contractele sunt reziliate poate chiar de trei ori (A3 Chiribiș-Biharia), ori reziliate abuziv (A1 Lugoj-Deva 2 (…) Așadar, putem spune că acest proiect este un succes relativ, primul constructor după era Bechtel renunțând după ce CNAIR a întârziat nepermis rezolvarea birocrației.

În momentul semnării actualului contract de execuție, întreg traseul era expropriat, avizele și acordurile necesare au fost obținute și a existat autorizație de construire valabilă. Nu am avut parte de ridicolele surprize neidentificate pe traseu: cimitire, fabrici sau lilieci.

Solicităm oficialilor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să repete lecțiile bune învățate din acest proiect, pe toate autostrăzile viitoare (…)”, comentează cei de la Pro Infrastructură.    

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu