MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ, GAZDA CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE BOX

Distribuie pe:

Cei mai buni pugiliști din țară participă, începând de marți și până vineri, 26 noiembrie, la Târgu-Mureș, la Campionatul Național de box pentru seniori. Competiția, găzduită de Sala Sporturilor, se desfășoară fără spectatori din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Evenimentul este organizat de clubul Ring Box Târgu-Mureș, sub egida Federației Române de Box și cu sprijinul Consiliului Județean Mureș. Radio Târgu-Mureș este partener principal media al competiției.

FC BARCELONA MONITORIZEAZĂ UN JUCĂTOR ROMÂN DIN LIGA 1. CE AU POSTAT CATALANII PE CONTUL OFICIAL DE TWITTER

Cei de la FC Barcelona monitorizează un tânăr jucător din Liga 1. Este o raritate ca un jucător român să intre în atenția marilor cluburi din Europa, deși acestea au scouteri în toată lumea. Există totuși în Liga 1 un jucător român care este monitorizat de FC Barcelona. Dovadă sunt postările de pe conturile oficiale ale echipei catalane. Echipe ca FC Barcelona au scouteri în toată lumea și monitorizează anual mii de jucători. Însă rareori se întâmplă ca în atenția lor să intre și jucători români. Există totuși în Liga 1 un jucător român pe care catalanii îl tot urmăresc. Este vorba despre Enes Sali, cel mai tânăr jucător care a debutat în naționala României. Mijlocașul de 15 ani a fost felicitat de cei de la FC Barcelona după ce a debutat în naționala de seniori a României, în meciul cu Liechtenstein. “Când am auzit că m-a felicitat și Barcelona a fost foarte frumos, e o onoare pentru mine. Voi păstra tricoul toată viața”, Enes Sali, după ce a debutat la naționala României.

De asemenea, pe site-ul academiei lui FC Barcelona, catalanii i-au dedicat lui Enes Sali un amplu material în care au prezentat date despre cariera tânărului fotbalist al Farului. Însă cei de la FC Barcelona nu s-au oprit aici. Zilele trecute, catalanii au publicat pe contul oficial de Twitter al academiei FC Barcelona două poze cu Enes Sali: una când era junior la FC Barcelona și una în tricoul Farului. Catalanii au scris, de asemenea, și un mesaj pentru Enes Sali: “Mândri de tine!” Este dovada că cei de la FC Barcelona sunt cu ochii pe evoluția jucătorului de numai 15 ani. FC Barcelona l-a avut la academie pe Enes Sali, dar n-a putut să-l păstreze.

Toată această atenție de care Enes Sali se bucură din partea celor de la FC Barcelona nu este întâmplătoare. Mijlocașul român a făcut parte din celebra academie La Masia, dar catalanii au fost obligați să renunțe la el. Enes Sali s-a născut în Toronto, unde părinții săi au emigrat și unde a și început fotbalul. În iarna lui 2014, Enes Sali a fost remarcat de antrenorii de la Barca Academy Camp, din Toronto. Avea atunci doar 8 ani și ulterior, în 2015, a fost chemat la Barcelona, unde Enes Sali s-a mutat alături de familie. Însă bucuria lui n-a ținut prea mult. În 2017, FC Barcelona s-a văzut obligată să renunțe la Enes Sali după ce a fost sancționată de FIFA pentru ilegalități comise în transferurilor unor jucător minori. Foarte inspirat, Gică Hagi a reușit atunci să-i convingă pe părinții lui Enes Sali să-l lase la Farul Constanța (fostă Viitorul) și că acest transfer ar contribui la dezvoltarea lui. Lucru care s-a și întâmplat. Enes Sali are deja 9 apariții în Liga 1 (un gol marcat), în acest sezon și a debutat la naționala de seniori a României, unde a devenit cel mai tânăr jucător român care a evoluat vreodată pe “tricolori”. În tot acest timp, cei de la FC Barcelona lasă impresia că-i monitorizează dezvoltarea. Enes Sali are cetățenie canadiană și română, ceea ce înseamnă că ar fi putut juca pentru ambele echipe naționale. A fost unul dintre motivele pentru care Mirel Rădoi l-a chemat la doar 15 ani la echipa națională.

RĂSPUNSUL LUI RĂZVAN LUCESCU PENTRU OFERTA DE A DEVENI SELECȚIONERUL ROMÂNIEI

Răzvan Lucescu a refuzat oferta de a deveni selecționerul echipei naționale, după întâlnirea pe care a avut-o cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță caută în această perioadă un antrenor care să vină pe locul lăsat liber de plecarea lui Mirel Rădoi. Cei doi s-au gândit inclusiv la varianta Răzvan Lucescu și au mers la Salonic pentru a purta o discuție cu antrenorul lui PAOK. Răzvan Lucescu a refuzat oferta de a deveni selecționerul României. Clauza uriașă de reziliere pe care o are la PAOK Salonic. Răzvan Lucescu a revenit în vară la PAOK Salonic, unde a obținut rezultate senzaționale în primul mandat. Antrenorul în vârstă de 52 de ani și-a asumat atunci un proiect pe 3 ani, la care nu este prea dispus să renunțe. Aflat în prezent pe locul 3 în Grecia, la 7 puncte în spatele liderului Olympiacos, Răzvan Lucescu vrea să aducă un nou titlu la Salonic. În plus, această perioadă de 3 ani și-a propus să o ducă pe PAOK și în grupele Champions League. Contractul cu PAOK este cât se poate de solid și are și o clauză uriașă de reziliere. Potrivit gazzetta.gr, Răzvan Lucescu trebuie să plătească o clauză de reziliere de 7 milioane de euro dacă va rupe unilateral contractul. În plus, nici patronul lui PAOK Salonic nu este dispus să-l lase pe Răzvan Lucescu să plece, mai ales că alături de el a cunoscut cele mai mari satisfacții. Presa din Grecia mai notează că, la întâlnirea cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, Răzvan Lucescu a transmis încă din startul discuțiilor că nu are de gând și nu poate pleca de la PAOK Salonic: “S-au întâlnit într-un restaurant din centrul Salonicului, unde antrenorul în vârstă de 52 de ani se afla alături de secunzii săi de la PAOK. În conversația care a avut loc, Lucescu nu a lăsat nici cea mai mică marjă pentru ca interesul intens al FRF să se transforme într-o propunere oficială”, notează cei de la gazzetta.gr.

MOMENT DESPRINS DIN FILMELE DE ACȚIUNE. QATARUL A UTILIZAT UN FOST AGENT CIA PENTRU A SPIONA FIFA, ÎNAINTE DE CUPA MONDIALĂ DIN 2022

Qatar a cheltuit sume importante pentru a spiona FIFA și candidaturile rivale pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022, arată o investigație a Associated Press, informează lequipe.fr. Potrivit informațiilor de la Associated Press, Kevin Chalker, un fost agent CIA care acum lucrează în serviciile private de informații, a fost plătit timp de câțiva ani de Qatar pentru a spiona FIFA și alți candidați pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022. Serviciile sale ar fi fost, de asemenea, folosite pentru a monitoriza criticile în anii de după atribuirea controversată a Cupei Mondiale către Qatar, precum și pentru a monitoriza muncitorii străini de pe șantierele de stadioane și infrastructură. Misiunile au fost efectuate de compania Global Risk Advisors și de diferite filiale. Potrivit mai multor documente ale companiei, Chalker a promis Qatarului că îi va pune la dispoziție specialiști IT, precum și agenți de elită de teren. Potrivit mai multor surse rămase anonime, un cont fals de Facebook cu un fotojurnalist a fost folosit pentru a se apropia de diverse ținte și pentru a obține informații despre candidații rivali. Spionarea candidaturii americane pentru Cupa Mondială din 2022 ar fi fost subcontractată către Diligence, o companie privată de informații din Londra. În principal s-au urmărit comunicările și evidențele financiare ale lui Jack Warner, fost vicepreședinte FIFA, și Chuck Blazer, fost resposanbil de rang înalt în fotbalul american. Ancheta efectuată de AP mai relevă că mai mulți membri ai FIFA, critici la adresa organizării Cupei Mondiale de către Qatar, ar fi fost vizați de un proiect numit Merciless al cărui buget este estimat la 387 milioane de dolari, pe nouă ani. Jérôme Valcke, fostul secretar general al organismului mondial, de exemplu, ar fi fost urmărit cu scrupulozitate. În plus față de această afacere profitabilă, se spune că Chalker a semnat un acord de servicii cu Qatar în august 2017, permițând Global Risk Advisors să ofere servicii de consultanță privind supravegherea, contrasupravegherea și alte domenii legate de colectarea de date. Potrivit AP, bilanțurile diferitelor companii fictive ale lui Chalker ar arăta aproximativ 46 milioane de dolari de fonduri în acel an.

DUBLĂ LOVITURĂ PENTRU FRF? DĂNUȚ LUPU: “MIRCEA LUCESCU AR PUTEA VENI CA DIRECTOR TEHNIC”

Aflați în căutarea unui selecționer, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au mers în Grecia, unde au avut o întâlnire cu Răzvan Lucescu. Dănuț Lupu este de părere că ar fi o adevărată lovitură dacă șefii FRF vor reuși să-l convingă pe Răzvan Lucescu să revină la echipa națională. Fostul mare mijlocaș este de părere că lângă Răzvan Lucescu ar putea veni și Mircea Lucescu, cel care ar putea ocupa funcția de director tehnic: “Răzvan Lucescu nu ar fi o soluție rea, dar să aibă și sprijinul Federației. Dacă ar veni Răzvan, eu cred că ar putea primi și sprijinul lui 'nea Mircea Lucescu, care ar putea veni ca director tehnic. Dacă nu va fi Răzvan, eu cred că cea mai bună soluție pentru națională tot Mirel rămâne. Dar aici cred că e o problemă. Cred, nu știu exact, dacă federația l-a ofertat sau nu pe Mirel după ce și-a anunțat demisia. Federalii puteau să facă asta”, a declarat Dănuț Lupu pentru telekomsport.ro. Unul dintre obstacolele majore este că atât Răzvan Lucescu, cât și Mircea Lucescu se află sub contract cu echipele lor de club, PAOK Salonic, respectiv Dinamo Kiev. Răzvan Lucescu a mai antrenat o dată echipa națională a României, în perioada aprilie 2009 - iunie 2011. A ratat atunci atât calificarea la Cupa Mondială Africa de Sud 2010, cât și prezența la EURO 2012, turneu disputat în Polonia și Ucraina.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu