CS ELECTROMUREȘ ROMGAZ TG. MUREȘ ÎN “SFERTURILE” LIGII CAMPIONILOR LA POPICE

Distribuie pe:

CS Electromureș Romgaz Tg. Mureș s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la popice feminin, în urma retragerii echipei SKK Poing 98 din competiție. Regretabil este faptul că decizia a fost luată în ultimul moment, după ce echipa mureșeană efectuase deplasarea în Germania. Motivele invocate au fost restricțiile dure legate de desfășurarea primei manșe și preocupările privind deplasarea la jocul retur de la Tg. Mureș. Federația Internațională de Popice (WNBA-NBC) a dat joc câștigat cu 8-0 la puncte de echipă și 24-0 la seturi, pentru ambele meciuri (tur-retur). În sferturile de finală, CS Electromureș Romgaz Tg. Mureș va întâlni formația cehă KK Slovan Rosice.

Celelalte grupări calificate în “sferturi” sunt: SKC Victoria Bamberg din Germania, KK Mlaka Rijeka din Croația și KK Alimenta Novi Sad din Serbia. Prima manșă a sferturilor de finală este programată în 29 ianuarie anul viitor, iar meciul retur va avea loc în 19 februarie 2022.

BC SIRIUS TG. MUREȘ ȘI-A AFLAT ADVERSARELE DIN CUPA ROMÂNIEI

BC Sirius Tg. Mureș o va avea ca adversară pe CSM Alexandria, în sferturile de finală ale Cupei României la baschet feminin, potrivit tragerii la sorți ce a avut loc duminică, la București. Manșa I este programată la 29 decembrie, la Alexandria, iar returul, la 5 ianuarie 2022, la Tg. Mureș. Cele două echipe au fost adversare, sâmbătă, în cea de-a 8-a etapă a Ligii Naționale, gruparea din Alexandria câștigând cu scorul de 67-64. Celelalte partide din sferturile Cupei României sunt Olimpia CSU Brașov-Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Târgoviște- Phoenix Constanța și Baschet Arad -CSM Satu Mare. Cupa României la baschet fete 3×3, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la București, a fost câștigată de Sepsi Sf. Gheorghe, care a trecut, duminică, în finală de Rapid București, cu scorul de 21-17. BC Sirius Tg. Mureș s-a clasat pe locul VI.

CE OBIECTIV ARE NAȚIONALA ROMÂNIEI DE HANDBAL FEMININ LA CAMPIONATUL MONDIAL FĂRĂ CRISTINA NEAGU!

Antrenorul naționalei de handbal feminin a României, Adi Vasile, a prefațat Campionatul Mondial de handbal 2021.

România face parte din grupa C a Campionatului Mondial, alături de Norvegia - una dintre cele mai bune naționale din lume -, Kazahstan și Iran.

“Este o grupă în care avem Iranul, o echipă care vine pentru prima dată la un Campionat Mondial. Avem Kazahstan, o echipă care poate pune probleme dacă nu ești cu totul în meci. Dacă nu te respecți cu totul... Și a făcut asta inclusiv la Mondialul din Japonia, atunci când și România, și Muntenegru erau în grupă cu Kazakstan. Și avem o Norvegie care este una din acele două echipe care în ultimii zece ani de zile e într-o luptă non-stop pentru medalii, o echipă cu adevărat plină de campioane, dar este o echipă pe care toată lumea vrea să o bată”, a declarat Adi Vasile pentru Telekom Sport. Tricolorele au obiectiv calificarea în grupele principale și chiar la o surpriză. Să ajungă în sferturile turneului final. “Dorința mea este evidentă. Minimum de meciuri trebuie să fie șase. Dorința mea e ca tot ceea ce facem e să avem un vis și atunci visul nostru să fie, să zicem, meciul cu numărul șapte. Pentru că la jocul șapte, dacă ajungem acolo, înseamnă că ne-am autodepășit. În drumul către acest joc șapte avem trei echipe non-europene și avem trei echipe europene din elita handbalului mondial, Suedia, Norvegia și Olanda. Atunci pentru mine astea sunt niște teste foarte importante, care să ne arate unde suntem în acest moment. Trebuie să înțelegem cum trebuie să lucrăm încât să repetăm o evoluție foarte bună și rezultate foarte bune, pentru că trebuie să ne influențăm prezentul, dar și viitorul”, a mai spus antrenorul. Naționala lui Adi Vasile nu se va putea baza pe Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume. Neagu lipsește de la un Mondial pentru prima dată după 10 ani. În acest moment, Crina Pintea a rămas liderul naționalei României și e noul căpitan. “Hai să spunem altfel. Să ai tricoul echipei naționale pe tine și să scrie România pe spate și să ai banderola de căpitan pe mână este și o responsabilitate, dar este și o mare onoare. Este acel lucru măreț. Crina este un om care a reușit și reușește în handbal prin muncă și prin capacitatea ei de a munci și prin tăria ei mentală. Este acum căpitanul echipei naționale.

Cristina este și ea alături de noi inclusiv în această perioadă de pregătire. A venit la sală și ne ține pumnii. Este alături de noi cu totul. Cred că puterea unui grup este cel mai important lucru. Puterea unui grup care se sacrifică pentru cea din stânga sau din dreapta ei. Îmi doresc foarte mult să ajungem în acel moment. Pentru asta luptăm, pentru asta muncim și pentru bucuria pe care ne dorim să o facem românilor”, a adăugat tehnicianul. Adi Vasile a anunțat și care sunt naționalele favorite pentru a ridica trofeul mondial, la final. “Norvegia și Franța sunt două echipe care au tot ce le trebuie să poată să aspire pentru acea poziție, dar cred că mereu în acel careu de ași, de patru echipe sau de șase echipe, tot timpul își poate face loc o echipă care nu este în mod special favorită. Se va vedea asta cu sfertul de finală. Acolo încrucișarea contează foarte mult. Danemarca are o echipă bună. Spania joacă pe teren propriu și cred că are un traseu favorabil. V-am spus patru echipe și mai sunt două care vor fi surprize”, a încheiat Adi Vasile.

LUPTĂTORII MUREȘENI, MEDALIAȚI LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE SENIORI

Luptătorii de la CSM-CSS Tg. Mureș au cucerit șase medalii, dintre care trei de argint și trei de bronz, la Campionatul Național de seniori, desfășurat zilele trecute la Reșița. Au urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere, devenind vicecampioni naționali, Gombos Erik ( CSS Tg. Mureș) la 57 kg, Bíró Krisztián, sportiv având dublă legitimare la CSM și CSS Tg. Mureș, la categoria 79 kg și Szép Zoltan, (|CSM Tg. Mureș) la 92 kg, în timp ce medaliile de bronz au fost obținute de Katona Zsolt la 70 kg, Adrian Recorean la 92 kg și Vlad Boeriu, la 97 kg, toți trei tot de la Clubul Sportiv Municipal. În Superliga pe echipe, CSM-CSS Tg. Mureș a terminat pe locul secund, în urma formației Steaua București. Podiumul a fost completat de CSM Onești. Pe lângă cei 5 medaliați, echipa târgumureșeană i-a mai avut în componență pe Gombos Erik (57 kg), Dali Botond (61 kg), Alex Matea (70 kg), Csiki Ervin (70), Nyulas Elod (74 kg), Tudor Racoțan (86 kg), Adrian Popescu (91 kg) și Cosmin Podar (125 kg). Sportivii mureșeni sunt pregătiți de antrenorii Gyarmati Ferenc, Fazakas Csaba și Dragoș Vlad.

BRONZ PENTRU BOXUL MUREȘEAN LA NAȚIONALE

Pugilistul Daniel Câmpean de la CSM Tg. Mureș a obținut medalia de bronz la Campionatul Național de box pentru seniori, competiție ce s-a încheiat sâmbătă, la Tg. Mureș. În semifinalele categoriei 63,5 kg, Câmpean a pierdut, prin abandon, în repriza a doua, în fața fostului dublu campion european, Robert Jitaru, de la Steaua București. Competiția a reunit cei mai buni pugiliști din țară și a fost organizată de clubul Ring Box Tg. Mureș, sub egida Federației Române de specialitate și cu sprijinul Consiliului Județean Mureș.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu