KLAUS IOHANNIS: “NU V-AȚI PIERDUT OPTIMISMUL CĂ PUTEȚI ÎNVINGE BOALA”- ZECI DE CADRE MEDICALE DECORATE DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Președintele României a decorat zeci de profesori, medici și asistenți medicali chiar de Ziua Națională a României, transmițând românilor următorul mesaj: . “1 Decembrie este și prilejul de a mulțumi unor personalități remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună”.

În cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Cotroceni, președintele a decorat 46 de medici, 15 asistenți și 20 de profesori implicați în lupta cu pandemia, menționând că aceasta ne-a pus într-o situație grea și tocmai datorită perseverenței și dorinței de a-și ajuta semenii a medicilor și profesorilor “am putut merge mai departe”.

Cele mai importante decorații, ordinul “Meritul sanitar în rang de ofițer”, au fost acordate lui Florin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București, și Adrianei Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP. “Se cuvine ca acum să acordăm recunoștința noastră celor care prin sacrificiul lor au grijă de sănătatea și viața noastră. Sunt aproape 2 ani de când cursul normal al existenței noastre cotidiene a fost perturbat dramatic ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistență și de adaptabilitate”, a declarat președintele.

Tot cu ocazia Zilei Naționale au fost decorați și mai mulți membri ai corpului didactic și reprezentanți ai societății civile. “În urma acestei pandemii de COVID-19 nu doar sistemul sanitar a avut de suferit, ci și cel de educație. Acțiunile dumneavoastră pentru digitalizarea actului educațional și pentru creșterea echității în școli și universități s-au făcut remarcate înainte de pandemie. Este incontestabil că această criză sanitară a accentuat diferențele de acces la calitate de educație pentru copii și tineri”, a afirmat Klaus Iohannis.

Au fost decorați următorii medici: Abrudan Ana, Andrei Mihaela, Andronic Mihaela Giorgiana, Bobeanu Lucian, Damian Radu-Ioan, Deloreanu Mădălina, Grasu Rodica Alis, Hristea Angelica, Iordache Mihaela, Maniu Dragoș, Micloș Gabriel, Pavel Eugenia, Peter Blanka, Popescu-Oltianu Cezar Claudiu Ioan, Popescu Constantin, Stan Aurelia Luana, Tarța Lucian Vasile, Toza Mihaela, Tudor Manuela, Turcu Carmen și Ursu Bogdan.

De asemenea, au fost decorați următorii asistenți medicali: Ardelean Rodica, Bîrlă Florin, Buia Rareș Dan, Cazacu Cătălina, Chirea Daniel Lucian, Chirilă Nicoleta, Costan Mihaela Crina-Greta, Crăciun Dumitru-Bogdan,

Divisevici Georgeta-Cătălina, Drăgănesc Mihai Cătălin, Dudău Mihaela, Filoș Paula Maria, Ghimboașă Simona Cristina, Ilie Laura Iulia, Moțoi-Neaga Magdalena, Munteanu Anton, Niță Roxana Mihaela, Petroman Loredana, Popescu Cristian-Emanoil, Roibu Radu Gabriel, Rudaru Iulia, Stoica Ionela, Ungur Crina Delia și Veres Gero. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu