SALVAȚI COPIII: PESTE 75.800 DE COPII AU CEL PUȚIN UN PĂRINTE LA MUNCĂ ÎN AFARA ȚĂRII

Distribuie pe:

Cei mai mulți copii rămași singuri acasă sunt în județele: Suceava - 7.216, Botoșani - 5.421, Iași - 4.448, Bacău - 3.569, Neamț - 3.527, Prahova - 3.515, Vaslui - 3.220, Galați - 2.879, Maramureș - 2.836, Constanța - 2.833.

Peste 690 de copii cu părinții plecați la muncă în străinătate din cinci județe - Suceava, Iași, Vaslui, Mureș și Hunedoara - vor fi integrați în programe complexe de sprijin psiho-socio-educațional.

În Petrila, 72% din populație, inclusiv familiile cu copii, locuiește în zone dezavantajate sau marginalizate. La nivelul întregului județ, odată cu închiderea minelor, plecarea la muncă în străinătate a devenit alternativă pentru părinții aflați în imposibilitatea de a obține mijloacele de trai necesare. Ultimele statistici indică 1.284 de copii cu părinții plecați la muncă în străinătate în tot județul Hunedoara.

Din mai 2019, Salvați Copiii a intervenit pentru ca 1.600 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate sau care provin din familii vulnerabile socio-economic să facă față dificultăților educaționale, psihologice și sociale și vulnerabilizărilor suplimentare generate de perioada pandemică. Astfel, aceștia au fost incluși în clase de educație remedială, pentru a putea recupera decalajele în învățare, au participat la activități de socializare, au fost consiliați psihologic, atât ei, cât și familiile lor și au beneficiat de suport material de urgență.

Amploarea fenomenului copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate face necesară dezvoltarea unei rețele de servicii specializate destinate acestor copii. Salvați Copiii a creat astfel de servicii, prin intermediul a 17 programe locale. Peste 9.800 de copii și 6.850 de adulți, persoane în grija cărora au rămas sau părinți, au beneficiat până în prezent de servicii de intervenție directă.

Peste 124.000 de persoane, părinți, copii și specialiști, au fost informate cu privire la impactul negativ pe care plecarea părinților îl are asupra copiilor rămași acasă, precum și cu privire la obligațiile ce le revin părinților la părăsirea țării. (AGERPRES)

Lasă un comentariu