CFR CLUJ A PREGĂTIT ÎNLOCUITORUL LUI DAN PETRESCU!

Distribuie pe:

CFR Cluj poate să rămână din nou fără antrenor în acest sezon, dacă Dan Petrescu (53 de ani) va da curs ofertei FRF pentru preluarea echipei naționale a României. “Bursucul” va da un răspuns după meciul cu FC Argeș, programat în weekendul din 18/19 decembrie, iar liderii din Gruia au pregătit variante pentru înlocuirea sa. Conform Eurosport, una dintre variantele principale ale campioanei României este Ladislau Bölöni. Cei de la CFR Cluj se gândesc de mai mult timp să-l aducă pe bancă, iar pentru acest lucru vor să-i ofere cel mai mare salariu din Liga 1. De asemenea, dacă va reuși să-i ducă pe ardeleni în grupele Champions League, Bölöni are promisă o primă mai mare decât totalul salariilor primate în decursul unui an. Ultima oară, tehnicianul a pregătit-o pe Panathinaikos, unde încasa un venit anual de aproximativ 400.000 de euro.

Cele două părți au fost aproape de un acord și acum aproape o lună, dar negocierile nu au ajuns atunci la bun sfârșit. Dacă Bölöni va accepta postul de la CFR Cluj, va fi pentru prima dată când antrenează în campionatul României.

UMILINȚĂ ÎN UNGARIA PENTRU DINAMO!

Handbaliștii de la Dinamo au suferit o umilință în Ungaria. Veszprem s-a impus la 15 goluri diferență, iar roș-albii rămân ultimii în grupa de Liga Campionilor.

Veszprem - Dinamo București 47-32.

Veszprem s-a răzbunat cu vârf și îndesat pe Dinamo, după înfrângerea din tur.

Dinamo a ajuns la șapte înfrângeri în grupă și va juca următorul meci din Liga Campionilor joia viitoare, acasă, cu ucrainenii de la Motor, care au câștigat la un gol în tur.

CFR CLUJ VREA NEAPĂRAT SĂ JOACE DIN NOU ÎN CHAMPIONS LEAGUE

Bogdan Mara a anunțat planul CFR-ului pentru următoarele perioade de marcato, când, în principal, lotul va fi întărit pentru a forma o echipă care să se lupte cu șanse reale la accederea în grupele Champions League, “visul frumos” al ardelenilor. “Vrem să reglăm lucrurile în iarnă. Cu siguranță vom renunța la anumiți jucători, sunt mulți în afara listei. Vrem să ne și întărim. Nu vor fi aduși mulți jucători, dar urmărim, sunt câteva piste cu care suntem în discuție. Sunt mai multe posturi, urmărim pe toate posturile. Acum sau la vară vrem să ne întărim pentru că echipa nu a avut rezultatele dorite în cupele europene. Vrem să atacăm din nou grupele Champions League, acest vis frumos”, a declarat Bogdan Mara, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

ATP A LUAT O DECIZIE SURPRINZĂTOARE PE FONDUL ACUZAȚIILOR ÎMPOTRIVA CHINEI ÎN “CAZUL SHUAI PENG”

Spre deosebire de conducerea WTA, care a anunțat suspendarea tuturor competițiilor găzduite de China în sezonul 2022, președintele ATP, Andrea Gaudenzi, consideră că cel mai bun mod de a influența situația lui Shuai Peng (35 de ani) este de a favoriza prezența la fața locului. Situația lui Shuai Peng rămâne neclară și la o lună după ce fostul lider mondial WTA la dublu a dezvăluit că a fost agresată sexual de Zhang Gaoli (75 de ani), un fost vicepremier la Chinei.

ATP nu suspendă turneele din China!

“Situația cu privire la Shuai Peng continuă să genereze îngrijorare”.

Astfel, WTA, prin vocea CEO-ului Steve Simon, a anunțat că nu se vor mai desfășura cele 10 turnee programate în 2022 în China. În schimb, președintele ATP susține că întrecerile din circuitul masculin nu vor avea aceeași soartă, considerând că “de la fața locului se pot rezolva mai ușor lucrurile” în cazul lui Peng. “Reînnoim apelul nostru urgent pentru deschiderea unei linii directe de comunicare între jucătoare și WTA, pentru a stabili o imagine mai clară a situației sale”, a precizat președintele ATP, Andrea Gaudenzi, într-un text care nu citează nici măcar o dată China.

Cazul Shuai Peng rămâne o enigmă

Shuai Peng (35 de ani), campioană în proba de dublu la Roland Garros în 2014, a intrat în atenția internațională la începutul lunii noiembrie, când a postat un mesaj pe rețeaua de socializare Weibo în care susținea că a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang. Mesajul a fost șters rapid de autoritățile chineze. În ciuda cenzurii, mesajul a fost făcut public în lumea întreagă, provocând o serie de reacții sub hashtagul #WhereIsPengShuai (“Unde este Peng Shuai”). Multe nume mari ale tenisului, de la Chris Evert la Novak Djokovic, WTA și omoloaga sa masculină ATP au cerut explicații Chinei. În afara lumii sportului, s-a implicat și lumea politică, cu solicitări de clarificări adresate Beijingului, mai ales de către Franța, Statele Unite, Marea Britanie sau ONU. Totodată, ea a vorbit prin videoconferință cu Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO). Uniunea Europeană cere autorităților chineze “dovezi verificabile” privind libertatea de mișcare a jucătoarei de tenis Shuai Peng și o anchetă “transparentă” cu privire la acuzațiile de abuz sexual, pe care aceasta le-a lansat la adresa unui înalt oficial chinez.

LACI BÖLÖNI S-A ÎNTÂLNIT CU RONALDO. LA CE ECHIPĂ L-A SFĂTUIT SĂ SE TRANSFERE

Ladislau Bölöni s-a întâlnit cu fostul său elev de la Sporting Lisabona, Cristiano Ronaldo, căruia i-a oferit un sfat despre echipa la care starul portughez ar trebui să se transfere. Ladislau Bölöni reprezintă un reper important în cariera lui Cristiano Ronaldo. Antrenorul român a fost cel care l-a remarcat la echipa de tineret a lui Sporting Lisabona și l-a chemat la seniori. În timp, cei doi au păstrat o relație bună și Ladislau Bölöni chiar i-a oferit un sfat lui Cristiano Ronaldo în privința echipei la care ar trebui să se transfere. În vară, Ladislau Bölöni a preferat să urmărească meciurile de la EURO 2020 care s-au disputat la Budapesta. De altfel, grupa care s-a jucat acolo a fost foarte atractivă, cu Germania, Franța, Portugalia și Ungaria. Cu această ocazie, antrenorul în vârstă de 68 de ani s-a întâlnit și cu fostul său elev de la Sporting Lisabona, Cristiano Ronaldo, după meciul dintre Ungaria și Portugalia. În acea partidă, portughezii s-au impus cu 3-0 și ultimele două goluri au fost înscrise de Cristiano Ronaldo. Cei doi se află în relații bune după ce Ladislau Bölöni l-a promovat pe Ronaldo la seniorii lui Sporting Lisabona, înainte să fie transferat de Manchester United. Lászlo Bölöni a povestit din presa din Ungaria cum a decurs întâlnirea cu Cristiano Ronaldo. Printre altele, fostul selecționer al României i-a oferit și un sfat în privința echipei la care ar trebui să se transfere: “În vară m-am întâlnit cu el, în cadrul Campionatului European, după meciul Ungaria - Portugalia, de la Budapesta. Și l-am sfătuit să se întoarcă la Real Madrid după Juventus, dar a ales în schimb Manchester United. Pot doar să ghicesc de ce a făcut asta. A obținut o serie de rezultate remarcabile cu spaniolii, dar simt că în adâncul inimii lui preferă fotbalul englez”, a declarat Lászlo Bölöni pentru presa borsonline.hu.

CÂND VA FI INSTALAT NOUL SELECȚIONER AL ROMÂNIEI! “AȘA NE DORIM”

Federația Română de Fotbal și-a făcut calculele și merge pe pista Dan Petrescu pentru postul de selecționer al României.

A avut loc prima discuție dintre Dan Petrescu și FRF, reprezentată de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Aceștia s-au întâlnit la Cluj și au vorbit despre posibilitatea ca antrenorul să plece de la CFR și să aleagă naționala României. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a dezvăluit detalii de la discuția cu Dan Petrescu. FRF își dorește să aibă un nou selecționer până la finalul anului. “Nu pot da un pronostic, nu pot da un procent. Sunt optimist de felul meu, așa că v-am răspuns. Nu mergeam la Cluj să ne aflăm în treabă. Am ochit plus valoarea pe care ne-o poate aduce un antrenor de valoare. Nu avem un termen limită, dar am vrea să terminăm tot până înainte de vacanța de sărbători, pe 23-24-25 decembrie. Până de Crăciun să avem un selecționer. Așa ne dorim”, a anunțat oficialul FRF pentru Telekom Sport. Atunci când va fi instalat, noul selecționer va ști, deja, adversarele din Liga Națiunilor, următoarea competiție a tricolorilor, după ratarea “barajului” pentru Campionatul Mondial din 2022. Tragerea la sorți este programată pe 16 decembrie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu