DIN 20 DECEMBRIE, VA FI INTRODUS FORMULARUL DE LOCALIZARE A PASAGERULUI

Distribuie pe:

Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, la întâlnirea de duminică, 5 decembrie 2021, principalii responsabili ai gestionării pandemiei de Covid-19 (prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol) au decis ca, începând cu data de 20 decembrie 2021, la intrare în România, să fie prezentat formularul de localizare a pasagerului, pe care pasagerul îl completează înainte și îl prezintă la graniță.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat despre ce este vorba:

“Acest formular urmează să fie implementat începând cu 20 decembrie și se va elabora în acest sens și o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregăti oamenii să îl prezinte.

Cei care călătoresc acum în alte țări europene deja știu că acest formular există și au trebuit să îl completeze înainte să călătorească sau la sosire în țara respectivă, așa că România va introduce și ea acest tip de formular.

Toți cei care vin în țară trebuie să aibă formularul completat, acesta având menirea să știm persoana respectivă, unde o găsim în momentul în care știm că este contact, că a fost expusă sau se îmbolnăvește. Atunci putem afla cine a mai fost în jurul ei în zona sau în avionul, autobuzul în care a călătorit, așa că formularul ajută pentru a face ancheta epidemiologică foarte bine.

Formularul este obligatoriu pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care vin din țări ale Uniunii Europene”. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu