ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 3-5 decembrie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 155 de intervenții, din care amintim: trei incendii, patru accidente rutiere, trei alte situații de urgență și 144 intervenții SMURD, după cum urmează:

Incendii:

- Sâmbătă, 4 decembrie, în jurul orei 17.20, incendiu la o casă de locuit produs în municipiul Târgu-Mureș, strada Arany Janos. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Incendiul s-a manifestat în interiorul unei case de locuit, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. În urma acestuia au ars deșeuri depozitate în interior. Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp posibil. Exista pericolul ca acesta să se propage la un ansamblu de locuințe. Din interior, pompierii militari au extras o victimă de sex feminin, de aproximativ 65 de ani, intoxicată cu fum, semi-conștinetă, fară a prezenta arsuri. Victima a primit ajutor medical de la echipajul de pe ambulanța SMURD, după care a fost transportată la UPU SMURD Târgu-Mureș. Victima și-a revenit înainte de a fi transportată la spital. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată).

Accidente rutiere:

- Duminică, 5 decembrie, în jurul orei 9.00, accident rutier produs între localitățile Eremitu și Câmpu Cetății. Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și pompierii voluntari din cadrul SVSU Eremitu. În accident a fost implicat un singur autoturism, iar în urma impactului, o persoană de cod galben a fost preluată de ambulanta SMURD. Au mai fost două persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale. Pe toată durata intervenției, s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

- Tot duminică, 5 decembrie, în jurul orei 18.10, accident rutier produs în municipiul Târgu-Mureș, strada Gheorghe Doja. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. În accident au fost implicate două autoturisme, iar în urma impactului a fost acroșat un stâlp de electricitate, acesta a căzut pe carosabil, din cauza căruia circulația a fost blocată. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Lasă un comentariu