POCNITUL DIN DEGETE...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul de Tehnologie din Georgia, citați de descopera.ro, susțin că pocnitul din degete este cea mai mare accelerare rotațională pe care o pot produce oamenii și este de 20 de ori mai rapid decât clipitul ochilor.

În cadrul unui studiu, oamenii de știință au dezvăluit că pocnitul din degete durează doar șapte milisecunde, în timp ce ochii noștri au nevoie de 150 de milisecunde pentru a clipi o singură dată. Viteza rotațională maximă din pocnitul degetelor poate ajunge la aproape 7.800 grade pe secundă, iar accelerările rotației, la 1,6 milioane de grade pe secundă.

Datele obținute de cercetători pot ajuta dezvoltatorii de proteze să imite cu mai multă precizie capabilitățile mâinilor umane. Cu toate acestea, descoperirile aparțin de o ramură mai bizară a științei și nu au aplicări utile imediate.

Oamenii de știință spun că reprezentarea pocnitului din degete în artă de-a lungul istoriei i-a inspirat să studieze fizica din spatele obiceiului. “În ultimii ani, am fost fascinați de modul în care putem pocni din degete. Este un puzzle extraordinar al fizicii chiar în vârful degetelor noastre care nu a fost analizat îndeaproape. Având în vedere arta din Grecia Antică din 300 î.Hr., oamenii pocnesc din degete de sute de mii de ani, însă abia acum începem să studiem știința din spatele obiceiului.

Deși velocitatea (rapiditatea) este mai scăzută decât velocitatea rotațională cea mai crescută observată la oameni, care este produsă de brațele unui jucător de baseball profesionist, accelerarea a fost de departe cea mai rapidă”, afirmă oamenii de știință americani.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu