VICTORII PENTRU POPICARII DE LA CSM TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Echipa masculină de popice a Clubului Sportiv Municipal Tg. Mureș a câștigat ambele jocuri disputate, la finele săptămânii trecute, în Campionatul Național de seniori. În prima partidă, sportivii mureșeni s-au impus, sâmbătă, în deplasare, în fața celor de la KSE Tg. Secuiesc, cu 5-3, scor general 3398-3381 p.d. Koto Kalman David, cu 595 popice doborâte, a înregistrat cel mai bun rezultat individual. Duminică, în cel de-al doilea meci, echipa antrenată de Seres Jozsef a învins, pe teren propriu, cu 7-1, pe Inter Petrila, locul III în ediția trecută de campionat. Scorul la total a fost 3270-3194, iar Szász Tibor Levente a reușit cel mai bun rezultat al partidei, 583 de popice doborâte.

CE A POSTAT EDUARD NOVAK PE FACEBOOK DUPĂ CE ANA MARIA POPESCU ȘI-A ANUNȚAT RETRAGEREA DIN ACTIVITATE

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a transmis un mesaj după retragerea din activitatea competițională a spadasinei Ana Maria Popescu, cu care a avut o divergență după Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a spus că, în ciuda neînțelegerilor, respectul între campioni rămâne neștirbit. “Una dintre cele mai mari campioane ale României și-a anunțat retragerea din cariera sportivă: Ana Maria Popescu. De azi, scrima românească a rămas fără un luptător de mare valoare, însă Ana Maria va fi un exemplu pentru viitoarele generații și mi-aș dori ca ea să rămână alături de această frumoasă disciplină, ca să o facă mai puternică. Chiar dacă am avut momente de neînțelegere, respectul între campioni rămâne neștirbit, iar între noi nu pot exista supărări. Respirăm același aer, avem același sânge. Îți mulțumesc, Ana Maria, pentru tot ceea ce ai făcut pentru această țară! Mult succes mai departe, în tot ceea ce vei realiza!”, a scris Novak pe Facebook. La 37 de ani, spadasina Ana Maria Popescu, campioană și vicecampioană olimpică, și-a anunțat retragerea din activitate.

“Se pare că se încheie, a fost ultima competiție pentru mine, nu simt să merg mai departe. Acest moment a venit, e momentul să încep o altă viață, totul doare prea tare, e momentul să plec. Termin cu podium, anul ăsta a fost de argint. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin. Vă mulțumesc și vă iubesc. S-a încheiat un capitol din viață, mă duc să termin de plâns”, a spus Ana Maria Popescu pe Facebook. Ultimul ei turneu a fost cel de Cupă Mondială din Dubai. Ea a cucerit în 2021 medalia de argint la JO de la Tokyo. Popescu a revenit de la Tokyo, la 28 iulie, și a fost întâmpinată festiv, la Salonul Prezidențial al Aeroportului Internațional Henri Coandă. Ea a ținut un discurs-manifest în favoarea sportivilor, în care i-a criticat pe ministrul Tinereului și Sporturilor, Eduard Novak, și pe reprezentanții presei. Ana Maria Popescu a avut o replică acidă la adresa ministrului Novak, care a declarat că ea nu ar fi luat medalia de aur la JO dacă federația de scrimă ar fi fost mai bine finanțată. “Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care nu am fost eu în stare să-l iau”, i-a transmis scrimera lui Novak, care ulterior a participat la Jocurile Paralimpice și a luat medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m. La aeroport, scrimera a refuzat să dea mâna cu ministrul Eduard Novak.    

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET FEMININ

Etapa a 10-a B.C. SIRIUS-MUREȘUL TÂRGU-MUREȘ VS. KSE TG. SECUIESC

10 decembrie 2021, ora 18.00

TÂRGU-MUREȘ, SALA SPORTURILOR

BASCHETBALISTELE MUREȘENE SE IMPUN ÎN FAȚA RAPIDULUI

BC Sirius-Mureșul Tg. Mureș a învins, sâmbătă seara, pe teren propriu, cu scorul de 81-44, pe Rapid București, într-un meci din cea de-a 9-a etapă a Ligii Naționale de baschet fete. Americanca Denisa Griffin, cu 21 de puncte și Solyom Sara, cu 17 puncte, au fost cele mai bune marcatoare ale echipei mureșene, antrenate de Carmin Popa și Ionel Brustur. În celelalte jocuri ale rundei s-au consemnat rezultatele: Baschet Arad-Phoenix Constanța 68-67, KSE Tg. Secuiesc - Olimpia CSU Brașov 73-65, CS Agronomia București - Sepsi Sf. Gheorghe 42-80, Universitatea Cluj - CSM Târgoviște 61-54 și Triumf Botoșani - CSM Alexandria 67-93.

În clasament, pe primele locuri se află Baschet Arad și CSM Alexandria, cu câte 16 puncte, urmate de CSM Satu Mare și Sespi Sf. Gheorghe, ambele cu câte 15 puncte. BC Sirius-Mureșul Tg. Mureș se află pe locul VI, cu 11 puncte din 7 jocuri. În următoarea etapă, târgumureșencele vor juca în data de 10 decembrie, tot pe teren propriu, cu KSE Tg. Secuiesc.

ROMÂNIA, ÎN GRUPĂ CU AUSTRIA, LETONIA ȘI LITUANIA, ÎN PRELIMINARIILE CAMPIONATULUI EUROPEAN U19 DIN 2023

România face parte din grupa a șasea a primei faze de calificare la Campionatul European din 2023, rezervat reprezentativelor cu jucători sub 19 ani.

Campionatul European U19 pentru jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2004 va avea loc peste doi ani, în Malta.

În afara țării gazdă, calificată direct la turneul final, și a Portugaliei, care în baza coeficientului va evolua din Turul de Elită, celelalte selecționate de juniori de pe continent vor începe anul viitor preliminariile. Miercuri, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a primei runde a calificărilor. Vor fi 13 grupe de câte 4 echipe, primele două vor avansa la Turul de Elită, ultima fază înainte de Euro, împreună cu echipa de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate. România, aflată în urna a doua la tragerea la sorți, va evolua în grupa 6. Gazda grupei de calificare, precum și programul vor fi stabilite ulterior. Perioadele de desfășurare pentru jocurile din această fază sunt 30 mai - 14 iunie 2022, respectiv 19-27 septembrie 2022. Turul de Elită va avea loc în primăvara anului 2023.

Grupa 1: Cehia, Grecia, Elveția, Andorra;

Grupa 2: Turcia, Bulgaria, Azerbaidjan, Luxemburg;

Grupa 3: Ucraina, Suedia, Cipru, Kosovo;

Grupa 4: Irlanda, Ungaria, Țara Galilor, Gibraltar;

Grupa 5: Italia, Polonia, Bosnia și Herțegovina, Estonia;

Grupa 6: Austria, ROMÂNIA, Letonia, Lituania;

Grupa 7: Spania, Belgia, Rusia, Albania;

Grupa 8: Franța, Scoția, Islanda, Kazahstan;

Grupa 9: Anglia, Danemarca, Georgia, Muntenegru;

Grupa 10: Norvegia, Serbia, Macedonia de Nord, San Marino;

Grupa 11: Croația, Israel, Finlanda, Insulele Feroe;

Grupa 12: Germania, Slovacia, Belarus, Armenia;

Grupa 13: Țările de Jos, Slovenia, Irlanda de Nord, Moldova

BASCHETBALIȘTII MUREȘENI AU OBȚINUT O NOUĂ VICTORIE ÎN CAMPIONAT

CSM Târgu-Mureș a bifat, duminică, cea de-a patra victorie consecutivă în Liga I de baschet masculin, al doilea eșalon valoric. Echipa antrenată de George Trif a învins, pe teren propriu, formația secundă a clubului CSU Sibiu, cu scorul de 87-62, muntenegreanul Goran Martinic, cu 30 de puncte și Șanta Szabolcs, cu 27, fiind cei mai buni marcatori ai partidei. Patru echipe au câștigat până acum toate jocurile disputate în actuala stagiune a Ligii I, având câte 8 puncte. Este vorba despre Știința București, CSM Târgu-Mureș, CSM 2 Oradea și Laguna București. În următoarea etapă, mureșenii vor întâlni, la 12 decembrie, în deplasare, pe CS Universitatea Craiova.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu