UN DECENIU ÎN SLUJBA CULTURII ROMÂNE

Distribuie pe:

În luna noiembrie a anului 2021 s-au împlinit 10 ani de activitate rodnică a Cenaclului Creneluri sighișorene și a Asociației cu același nume, entitate culturală de prestigiu care, în toți acești ani, a slujit cultura românească veritabilă, neamul românesc și credința noastră strămoșească. Mărturisesc bucuria de a fi colaborator al acestei instituții și a oamenilor care, cu multă osârdie și devotament, activează în cadrul acesteia. Totodată și instituția pe care o conduc în calitate de manager, Biblioteca Municipală “Petru Maior” Reghin este un partener și un bun colaborator al Asociației Creneluri sighișorene, colaborare concretizată prin mai multe coordonate: organizări împreună de evenimente, elaborarea unor publicații etc.

Asociația Creneluri sighișorene are menirea principală de a menține în această parte de țară conștiința națională mereu trează, vie și veghetoare și de a păstra nealterată identitatea noastră românească. Viața celor care activează în cadrul acestei instituții este închinată culturii, limbii, țării și credinței strămoșești, care permanent îi poartă pe calea adevărului și a dreptății. În sufletele și în inimile lor, se împreunează puterea de jertfă, sacrificiul cu dragostea de cultura românească, de limba noastră cea română, de credința strămoșească, de țară și de neam. Viața lor e un imn al iubirii de neam. Ei reprezintă simboluri ale națiunii române, exemple a căror fapte vor străluci în zările de viitor ale sfântului nostru neam românesc.

Pentru vrednicia faptelor lor, se cuvine să le aducem cinstea, lauda și toată prețuirea noastră, a celor ce simțim românește. Îi felicit pe toți membrii acestei instituții pentru toate faptele lor minunate, pentru modul în care activează, de atâția ani și cu atâta sârg și devotament, pe aceste meleaguri binecuvântate ale sfântului nostru Ardeal românesc, doresc să le urez tuturor mult succes în activitatea viitoare, și totodată să îi asigur de cele mai nobile sentimente de respect, prețuire și admirație pentru întreaga activitate a domniilor lor, desfășurată de-a lungul timpului.

În sufletele membrilor acestei instituții se află permanent Hristos care le dă putere de sus, în inimile lor încape întreg neamul nostru românesc, cu suferințele, cu greutățile și cu multele sale necazuri abătute asupra sa. În sufletele și în inimile lor s-au împreunat puterea de jertfă, sacrificiul, cu dragostea de cultură, de limbă, de Dumnezeu, de Biserica cea sfântă și de neamul românesc. Acești oameni au călcat aspru pe pământul nedreptăților făcute neamului lor. Acum, la acest moment festiv, la ceas de mare sărbătoare, le urez tuturor membrilor și colaboratorilor Asociației Creneluri sighișorene felicitări pentru toate realizările remarcabile de până acum, mult spor în activitatea viitoare și un sincer și călduros La mulți ani!

FLORIN BENGEAN

Lasă un comentariu