CE CADOURI VOR PRIMI SALARIAȚII CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

Distribuie pe:

Un sondaj recent privind beneficiile extrasalariale, realizat de eJobs (cea mai mare platformă de recrutare din țară), arată că, în cea mai mare parte, firmele din România sunt pregătite să le ofere angajaților, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, de la prime în bani, la zile libere sau tombole cu premii.

La anul, va fi mai bine...

Potrivit studiului, aproximativ 28% dintre respondenți au afirmat că vor acorda prime de Crăciun, 18% vor oferi zile libere suplimentare, 16% spun că vor recompensa angajații cu pachete de sărbători, în timp ce 15% vor acorda alte beneficii (al 13-lea salariu, bonus de performanță, teambuilding sau tombole cu premii).

Și în anul 2021, tichetele de masă rămân în topul celor mai populare beneficii extrasalariale, mai ales că 20% dintre angajatori le vor oferi și anul viitor.

Totuși, 11% dintre angajatori nu vor oferi niciun beneficiu suplimentar la final de 2021, iar 12% vor organiza doar petreceri de Crăciun.

Totodată, pentru 2022, aproape o treime dintre companii își propun să ofere beneficii extrasalariale cu valori cuprinse între 200 și 400 de lei pe angajat, 24% vor să investească între 400 și 600 de lei pentru fiecare persoană și aproape 20% își propun să ofere beneficii extrasalariale de peste 1.000 de lei pe salariat.

Consiliere psihologică

Interesul pentru zona de sănătate este, de asemenea, unul ridicat, 19% dintre managerii de resurse umane participanți la sondaj menționând

că vor acorda și în 2022 abonamente la clinici private, în timp ce 3% pun pe listă și consilierea psihologică.

Pe lângă aceste beneficii, angajatorii investesc din ce în ce mai mult în dezvoltarea și perfecționarea angajaților, aproape un sfert organizând traininguri profesionale, cursuri de dezvoltare personală și cursuri de limbi străine pentru angajați.

Dacă ar fi puși în postura de a-și configura pachetul ideal de beneficii, fără o limită de buget, 43% dintre angajatori spun că ar extinde beneficiile către membrii familiei angajaților, incluzând aici decontarea cheltuielilor pentru grădinițele sau creșele copiilor.

Aproape o treime ar scurta la patru zile săptămâna de lucru, iar 11% ar asigura angajaților o menajeră, un bucătar sau un șofer personal. Desigur, toate acestea doar dacă ar avea buget nelimitat...

*

Studiul eJobs s-a derulat în perioada 11 noiembrie - 2 decembrie 2021, pe un eșantion de 350 de companii, respondenții fiind responsabili de resurse umane, manageri și antreprenori. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu