BENEFICIILE TERAPIEI CU OZON

Distribuie pe:

Terapia cu ozon (ozonoterapia) este un subiect foarte popular și larg dezbătut în sfera afecțiunilor cronice, fiind folosită, de-a lungul timpului, pentru prevenirea infecțiilor. Practicienii din domeniul sănătății și oamenii de știință au descoperit că amestecarea acestui gaz natural - din “inima Pământului” - cu oxigen creează tratamente cu beneficii incontestabile și certe capacități de vindecare.

Terapia cu ozon este folosită de profesioniștii din domeniul medical de mai bine de 150 de ani, cu beneficii demonstrate pentru o varietate de probleme de sănătate, de la boli autoimune la boli virale, potrivit specialiștilor de la Clinica Pure Health din California de Sud și nu numai.

Cercetătorii au descoperit că ozonul funcționează prin stimularea, în mod natural, a sistemului imunitar. Medicina convențională adesea nu îmbunătățește simptomele pacienților, ba chiar le agravează, obligându-i să ia mai multe medicamente eliberate pe bază de rețetă, pentru a contracara efectele secundare. Pentru acești oameni, ar putea fi timpul să încerce alternativa naturală a terapiei cu ozon, potrivit specialiștilor citați.

Este vorba, afirmă aceștia, de un tratament excelent, care poate fi folosit pentru boli cronice, cum ar fi boala Lyme, expunerea la mucegai, boli autoimune și multe alte afecțiuni medicale. Este un tratament natural și non-toxic, realizat prin amestecarea cu ozon a unei cantități de sânge recoltată de la pacient și reinjectarea ei intravenos. Ozonul (“aer curat”, în limba greacă) ajută la oxigenarea corpului și contribuie la vindecare, determinând un răspuns curativ, în organism, prin oxidarea și distrugerea oricăror substanțe dăunătoare sau corpuri străine. Drept urmare, oxigenul ajunge să ofere organismului mai multă energie!

SISTEM IMUNITAR ȘI BOLI INFLAMATORII

Terapia cu ozon poate îmbunătăți sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor. De asemenea, contribuie la reducerea inflamațiilor. Mulți oameni suferă de afecțiuni care provoacă în mod regulat inflamarea unor zone ale corpului. Inflamația poate duce la un dezechilibru între radicalii liberi și antioxidanții din organism, pe care profesioniștii din domeniul sănătății îl numesc stres oxidativ. Acest tip de stres este asociat cu durere și disconfort.

Persoanele care urmează, în mod regulat, terapie cu ozon raportează cel mai adesea că tratamentul menține inflamația sub control, dovedindu-și eficiența în afecțiuni precum artrita și boala Chron. Este, de asemenea, un antioxidant puternic. Proprietățile antioxidante ale ozonului ajută la vindecarea suferințelor cauzate de inflamațile persistente, dar și la prevenirea acestora. În 2014, cercetătorii au conchis că terapia cu ozon este o opțiune legitimă pentru tratamentul multor boli inflamatorii cronice și al altor tulburări legate de imunitate.

PROPRIETĂȚI ANTIBACTERIENE, ANTIFUNGICE SI ANTIVIRALE

De-a lungul timpului, bacteriile au învățat să se adapteze și să reziste antibioticelor. Oamenii de știință caută în mod constant modalități de a preveni și de a găsi tratamente mai bune pentru infecțiile fungice, virale și bacteriene.

Studii bine documentate despre ozon au demonstrat că acesta posedă o serie de proprietăți de control al infecțiilor. Terapia cu ozon, arată cercetătorii, poate rezolva numai unele infecții bacteriene acute. În cazul mușcăturii de căpușă, ozonul vindecă infecția în 48 de ore.

Infecțiile virale, cum ar fi gripa, hărțuiesc oamenii în fiecare an, mai ales în decembrie. Vestea bună este că terapia cu ozon poate ajuta și în cazul acestor infecții.

POATE REMEDIA DETERIORAREA ȚESUTULUI CEREBRAL

Un accident vascular cerebral privează creierul de oxigen. Zona creierului care este deteriorată este cunoscută sub numele de penumbra. Cel mai bun mod de acțiune pentru a reduce daunele este de a restabili oxigenul cât mai repede posibil.

Un studiu din 2012 a constatat că un amestec de gaze de oxigen și ozon furnizat țesutului afectat nu numai că a prevenit daune ulterioare, dar a readus creierul la starea sa inițială.

RISC REDUS DE ATACURI DE CORD REPETATE

Pentru persoanele care au suferit atacuri de cord, nu este neobișnuit ca un nou atac să se producă a doua sau a treia oară. S-a dovedit că terapia cu ozon poate reduce semnificativ posibilitatea unui atac de cord repetat, precum și dezvoltarea țesutului mort din lipsa de oxigen sau ritmul cardiac anormal/neregulat, cunoscut și sub numele de aritmie, după un atac de cord.

Cu cât terapia cu ozon este administrată mai repede, cu atât mai bine.

AJUTĂ LA DETOXIFIEREA ORGANISMULUI

Oricâte măsuri de precauție am lua, toxinele sunt, în esență, inevitabile. Acestea pot avea efecte adverse asupra corpului uman și asupra modului în care el funcționează, de la capacitatea de a se vindeca până la combaterea infecțiilor.

Acestea fiind spuse, există metode pe care le putem aplica pentru a lupta împotriva toxinelor. Prima este să îmbunătățim dieta și să urmărim ceea ce introducem în corpul nostru. A doua cale o reprezintă tratamentele regulate cu ozon. S-a dovedit că ozonul accelerează metabolismul și îmbunătățește starea generală de sănătate.

VINDECĂ RĂNILE CRONICE

O serie de studii au demonstrat că tratamentele regulate cu ozon pot juca un rol vital în tratarea rănilor cronice. Terapia cu ozon este utilizată, cu foarte bune rezultate, la pacienții diabetici, pentru ulcerațiile apărute pe membrele inferioare (piciorul diabetic - n.n.). În plus, persoanele care au suferit de ulcere bucale dureroase beneficiază de reducerea și ușurarea acestor dureri, prin terapia medicală cu ozon.

AMELIORAREA DURERILOR

Experții preconizează că 75-85% dintre oameni vor suferi de dureri de spate, la un moment dat al vieții lor. Durerea de spate este unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizita la medic, costurile pentru asistența medicală ridicându-se, în SUA, la peste 50 de miliarde de dolari, anual. Ozonul poate ajuta? Cu siguranță, da. Experții în sănătate au descoperit că proprietățile antiinflamatoare ale tratamentului cu ozon pot oferi ameliorarea suferințelor cauzate de durerile de spate.

REACTIVAREA CELULELOR STEM

Celulele stem lucrează în mod constant pentru a produce alte celule în întregul corp: cele care oferă ajutor inimii, creierului, nervilor etc. Dovezi recente arată că terapia cu ozon poate îmbunătăți capacitatea celulei de a se reactiva, ceea ce duce la “repararea” mai rapidă și mai eficace a celulelor afectate din cauza diverselor boli de care suferă pacienții.

OXIGENAREA CELULARĂ

Moartea țesuturilor apare atunci când acestea nu au suficient acces la oxigen. Persoanele care suferă de anemie au un risc mai mare de hipoxie, care poate apărea în zone precum plămânii, în timpul unui atac de astm, în întregul flux sanguin.

Terapia cu ozon poate ajuta la localizarea tumorilor hipoxice alături de chimioterapie și radioterapie, deoarece are capacitatea de a furniza organismului oxigenul necesar, ușor disponibil datorită modului de administrare.

PIELE MAI SĂNĂTOASĂ

În ultimii ani, oamenii folosesc terapia cu ozon ca o modalitate de a-și îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii.După cum s-a menționat anterior, terapia cu ozon face ca oxigenul să fie ușor disponibil pentru celule, or, celulele pielii au nevoie de oxigen.

Oxigenarea crescută prin terapia cu ozon ajută celulele să se recupereze și să se repare. Proprietățile antioxidante suplimentare pot crește activitatea colagenului și a elastinei, ceea ce poate duce la întinerirea pielii. Cine nu-și dorește o piele mai sănătoasă?

Este Terapia Cu Ozon Sigură?

Atunci când este utilizat medical, ozonul nu este NICIODATĂ inhalat și este administrat numai în doze terapeutice precise. Terapia cu ozon este unul dintre cele mai sigure tratamente în medicina alternativă și doar rareori pacienții prezintă reacții adverse.

Există efecte secundare negative ale terapiei cu ozon? Într-un studiu din 1980, au fost examinate 5.579.238 de cazuri de terapie cu ozon care au inclus aproximativ 600 de terapeuți și peste 300.000 de pacienți. Dintre aceștia, doar 40 au raportat efecte secundare negative. Terapiile oferite la clinicile de terapie cu ozon s-au dovedit a fi una dintre cele mai sigure terapii disponibile atât în medicina alternativă cât și în cea tradițională.

(sursa - purehealthmedicine.com.benefitsofozonetherapy)

Ozonoterapia a fost introdusă în Târgu-Mureș prima oară de dr. Adrian Alecu, în aprilie 2012. De atunci, mii de oameni au fost ajutați de diferitele tipuri de terapii cu ozon, combinate cu tratament homeopatic, alopatic sau alte terapii holistice, complementare.

Clinica DR. ALECU (strada Doctor Cornel Ciugudean nr.2), centru medical pentru terapii complementare, se asociază cu o activitate medicală în domeniul terapiilor complementare - homeopatie, gemoterapie, ozonoterapie, terapii estetice biologice naturale - pe care echipa medicală le abordează cu toată seriozitatea, punând accent deosebit pe componenta lor științifică. Prin cele peste 20000 de cazuri tratate, dr. Mariana Alecu și dr. Adrian Alecu au reușit să impună medicina complementară, alternativă și integrativă ca o realitate considerabilă în lumea medicală din Târgu-Mureș (sursa - medicmures.ro).

Documentar de ILEANA SANDU

Lasă un comentariu