VIVAT ACADEMIA!

Distribuie pe:

În cadrul celor peste 70 de evenimente cuprinse în ediția din acest an a Zilelor Universității de Medicină, Farmacie și Științe Tehnologice (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu-Mureș s-a numărat și workshop-ul științific din cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației - un adevărat maraton, de peste 7 ore, cu prezentări aplicative din domeniul Electronicii aplicate, Ingineriei medicale, Informaticii, Automatizărilor și Ingineriei industriale.

Studenților și masteranzilor, coordonați și susținuți de profesorii Facultății, li s-a oferit, astfel, șansa de a-și prezenta ideile inovative, în prezența unor personalități de prestigiu din țară și de peste hotare.

Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației și mediul academic își adaugă pe cartea de vizită numele târgumureșeanului Roșca Ovidiu-Alexandru, absolvent al Facultății și, actualmente, masterand, câștigătorul Premiului I, pentru lucrarea “Controlling a Process via PLCs Remotely”.

Ovidiu și ceilalți câștigători din cadrul echipelor participante au fost felicitați de către membrii juriului, dând spuselor rectorului, prof. dr. Leonard Azamfirei, sensul lor cel mai profund: “O universitate înseamnă viață, schimburi de idei, interacțiune și internaționalizare. Înseamnă studenți, cadre didactice și o societate căreia mediul universitar are rostul de a-i da o dimensiune creativă”.

Lasă un comentariu